OLMUKSAN İnternational Paper tarafından piyasaya sürülen 'havalı kutu'nun, meyve ve sebze ürünlerinin dalından koparılıp, tüketiciye ulaşana kadar tazeliğini kaybetmeden nakliyesini sağlacağı belirtildi.
Adana Sheraton Otel'de yapılan tanıtım toplantısında Olmuksan İnternational Paper tarafından üretilen kutunun üstün taşıma performansı sayesinde konteyner sevkiyatları için geliştirilmiş özel bir tasarıma sahip olduğu belirtildi.
Olmuksan İnternational Paper Genel Müdürü Ergün Hepvar, 'Havalı Kutu V50'nin akıllı havalandırma sistemiyle limon ve mandalinaların ağır iklim şartlarında uzun süreli ve çoktu aktarmalarda üstün taşıma performansı sergilediğini söyledi. Kutunun deneme sürecinde perakendecilerden tam not aldığını anlatan Hepvar, "Türkiye, 2023 yılı için belirlemiş olduğu 10 milyar dolarlık ihracat hedefine emin adımlarla ilerliyor. Güvenilir ambalajımız V50 ile dış ticaretteki lokomotif sektörlerden olan yaş meyve ve sebze sektörüne katkı sağlayacağız" dedi.
AVRUPA'NIN 7'NCİSİ TÜRKİYE
Türkiye'nin Avrupa'da en büyük yedinci oluklu mukavva ambalaj pazarı olduğunu kaydeden Hepvar, şöyle konuştu:
"Türkiye oluklu mukavva tüketiminde 2 milyon tona ulaştı. Bununla birlikte Türkiye, İnternational Paper için uzun vadeli bir yatırım alanı ve önemli bir büyüme platformu olarak göze çarpıyor. Olmuksan İnternational Paper olarak, Yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiğimiz Türkiye pazarındaki liderliğimizi yenilikçe ürünlerle pekiştirmeyi sürdürüyoruz."

FOTOĞRAFLI