Zafer BARIŞ / KAYSERİ () – YAZ tatilini Türkiye'de geçiren yurtdışında yaşayan Türkler'in yaptığı pastırma ve sucuk alış verişi, Kayserili esnafın yüzünü güldürdü.

Kayseri Meydanı’ndaki tarihi Kapalı Çarşı girişinde pastırma ve sucuk satışı yapan Adem Karaca, "Pastırma ve sucuk satışlarında, yaz dönemi geldiğinden dolayı, gurbetçilerimizden dolayı aşırı bir yoğunluk var. Şu anda pastırma ve sucuk satışları mükemmel bir şekilde gidiyor. Fiyatlarımızda aşırı bir artış olmadı. Bir iki kalem pastırmamızda çok cüzi bir artış oldu. Pastırma fiyatları 50 lira ile 90 lira arasında değişiyor. Sucuk satışları geçen seneye göre biraz düşük. Ancak pastırma satışlarında ise geçen seneye göre daha çok artış var. Sucuk fiyatları da 25 lira ile 38 lira arasında değişiyor" dedi.

İşyerine, "Avrupalı Türkler, Ana Vatanınıza Hoşgeldiniz" yazılı pankart asan Karaca, "Her sene olduğu gibi bu sene de gurbetçilerimiz dönüşlerinde pastırma ve sucuk aldıkları için aşırı bir yoğunluk var" dedi.

Avrupa'dan gelen Türkler'in dönüşlerinde aldıkları pastırma ve sucuk sayesinde yurtdışında Türkiye'nin tanıtımının da yapıldığını vurgulayarak, "Pastırma ve sucuk Avrupa'da her yere hitap ediyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)