YOZGAT’ta, inşaat ustası 49 yaşındaki Veysel Narin, evinin çatısına kurduğu güneş paneli ve rüzgar gülü ile ürettiği elektriği kullanıyor.
Türkiye, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa gömülürken, Yozgat’ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilkokul mezunu inşaat ustası Veysel Narin ise bu durumdan etkilenmedi. İki yıldır güneş ve rüzgar enerjisinden elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor. Televizyonu, buzdolabı, bilgisayarı normal günlerde olduğu gibi elektrik kesintisinin yaşandığı dün de çalışan Veysel Narin, "Herkes benim gibi kendi elektriğini üretmiş olsa Türkiye böyle bir sıkıntıya düşmez, hiç kimse kimseye muhtaç olmaz” dedi.
Yozgat’ın Mutafoğlu Mahallesi'nde bulunan müstakil evinin çatısına 5 metrekarelik güneş paneli ve bahçesine de kendi imkanlarıyla kurduğu rüzgar gülü yardımıyla evinin bütün enerji ihtiyacını karşıladığını anlatan Veysel Narin, "Çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, bilgisayar çalışırken, ayrıca evin tabanına döşediğimiz karbon ısıtıcıları da çalıştırarak evin ısınmasını sağlıyorum. Böylece doğalgaz ve kömüre de fazla para ödememiş oluyoruz" diye konuştu.
Rüzgar gülü ve elektrik panellerinin 7 bin liraya mal olduğunu ifade eden Narin, "Rüzgar gülünden ve güneş panellerinden gelen enerjiyi 15 ayrı kuru aküde depoluyorum. Rüzgar kesildiğinde ve güneşin olmadığında akülerdeki enerjiyi kullanıyorum. Bana her ay elektrik faturası gelmiyor. 4 ayda bir 20 yada 30 lira elektik faturası geliyor. O da çamaşır makinesi ve fırın gibi ev aletlerini kullandığımızda şebekeden elektrik alıyoruz. Yıllık 120 lira elektrik faturası ödüyorum. Güneş olmadığı için şu anda akülerden elektrik kullanıyoruz. Güneş çıktığında da aküler tekrar doluyor ve kesintisiz elektrik sahibi oluyoruz. Bu sistemden de memnunuz, herkese tavsiye ederim” dedi. 

FOTOĞRAFLI