ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan, yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip Ordu – Giresun Havalimanı’nın Mayıs ayında hizmete gireceğini, bununla birlikte kentte turizm patlaması yaşanacağını söyledi. Gülyalı İlçesi'nde Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için temeli 3.5 yıl önce atılan, Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ilk, dünyada ise üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda üst yapı çalışmaları aralıksız sürüyor.

Günde 2 bin kamyonla yaklaşık 35 milyon ton taşın döküldüğü, 3 kilometrelik pistin yapıldığı havalimanı inşaatı 350 milyon TL'ye mal olacak. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen birçok güzel yerler bulunduğunu, ulaşım sorunu nedeniyle buralara ulaşmanın zorluğuna dikkat çekerek Ordu'nun bu anlamda şanslı bir kent olduğunu söyledi. Ordu- Giresun Havalimanı'nın yanı sıra 2015 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen Karadeniz'in kapılarını Ordu üzerinden Sivas – Kayseri – Adana'dan Akdenize bağlayacak olan Karadeniz – Akdeniz otoyolunun da kent turizmini canlandıracağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Türkiye’nin önemli ve prestij projelerinden biri Ordu ve Giresun'da gerçekleşiyor. Havalimanı birkaç ay içerisinde tarifeli seferlerin başlayacağı seviyede bitti. Bu turizme büyük katkı sağlayacak. Dünyanın her yerinden insanlar uluslararası havalimanı standardında buraya rahatça gelebilecekler. Tur operatörleri, turizm şirketleri, turistleri rahatlıkla buraya getirebilecekler. Bölünmüş yollarımız yapıldı, dere yolumuz yapılıyor. Sivas-Kayseri istikametine, Adana'ya kadar karayolu ile gidilecek. Onlar da devreye girdiğinde hem karayolu açısından hem havayolu açısından hiçbir sorunumuz kalmıyor" dedi.

Ulaşım alanında diğer projelerin 2023 hedefi kapsamında gerçekleşmesi halinde kentin turizm merkezi ve turizm cenneti olma şansını da elde edeceğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "İleride hızlı tren projeleri de var. Onlarda 2023 hedefi kapsamında yapılırsa Ordu kara, hava, deniz açısından en seri ulaşımla rahatlıkla anında gelinebilecek bir turizm merkezi ve turizm cenneti olma şansını elde etmiş olacak. Ayrıca dünyanın her yerinden buraya gelecekler. Buna hazırlık anlamında yatırımcılarımızı, konaklama tesisleri ve burada çalışacak personelin yabancı dil öğrenmeleri konusunda çeşitli toplantılarda uyarılarda bulunuyoruz. Mayıs ayında hizmete girecek havalimanıyla Ordu’da turizm patlaması yaşanacak" diye konuştu.