Adem YAZICI/ANKARA, ()-ANKARA'da, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) tarafından düzenlenen Kum Saati buluşmasında, girişimciler yeni iş bağlantılar geliştirmek için bir araya geldi.

Wyndham Ankara'da düzenlenen etkinliğe medikal, gıda, kozmetik, sağlık, danışmanlık ve inşaat gibi farklı alanlardan firma sahipleri, yöneticiler ve girişimciler bir araya geldi. Etkinlik kapsamında düzenlenen çeşitli uygulamalarda, beden diliyle kendini ifade etme, sıkışıklık ve stres durumlarındaki tepkilerle ilgili uygulama çalışması, iş ortaklıkları hakkında detaylı bilgi aktarımı, iş ortamında kısa sürede isim öğrenme, kısa sürede en detaylı iş anlatımı, iş hayatında karşı firma hakkında detaylı bilgi sahibi olma gibi konularda uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Dernek başkanı Renan Ceylan yaptığı açıklamada, "Kum Saati Buluşmaları projemizin ilkinde, alışmış olduğumuz iş tanışma etkinliklerinden farklı bir formatla, katılımcılarımızın hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktan, hem de yeni iş bağlantıları oluşturabilmeleri için keyifli bir ortam sunmuş olmaktan mutluyuz" dedi

ANGİKAD üyesi ve Kum Saati moderatörlerinden Başak Temel ise tüm katılımcıların, düzenlenen etkinliğin hızlı Kum Saati Turu bölümünde faaliyet alanlarını, hizmet aldıkları ve verdikleri alanları tüm katılımcılarla paylaşma fırsatı bulduklarını belirtti. Temel, "İkişerli ve grup olarak yaptığımız uygulamalarla gün boyunca birbirlerini ve iş alanlarını daha yakından tanıdılar. Yeni iş bağlantıları kurma amacıyla hazırladığımız bu formatta, hobilerimiz, ilgi alanlarımız ve iş hayatlarımızla kendimizi etkin şekilde ifade edebilmek oldukça keyifliydi" dedi.

Kum Saati projesi moderatörlerinden oyuncu Berke Yüksel de Kum Saati'nde, iş sahiplerinin ve yöneticilerin iş hayatlarında en çok rastladıkları, kriz anları, iletişim sorunları, mükemmeliyetçilik gibi konularda farkındalık uyandıracak uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirtti. yüksel, "Farklı formatlarda grup çalışmalarıyla süren projemizde, katılımcılarımızın, kendilerini ve iş hayatlarındaki davranış modellerini daha iyi tanımaları adına bir farkındalık süreci yaşadık. Katılımcılarımızla, iş hayatındaki stres ve kriz anlarına yönelik pratik bilgiler paylaştık” dedi.



FOTOĞRAFLI