Dünyanın Geleceğine Damga Vuracak Girişim Fikirleri TEKNOFEST’te

Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğu...

TÜİK Hizmet Üretici Fiyat Endeksi'ni yayınlandı TÜİK Hizmet Üretici Fiyat Endeksi'ni yayınlandı

Türkiye’nin milli teknolojilerinden söz eden BAYKAR Genel Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Hepimizin hikayesini daha üst seviyeye taşıyan müthiş bir örnek var önümüzde. Yoğun bakım vantilatör cihazı örneği Türkiye’de Milli Teknoloji Hamlesi kavramını tüm ruhuyla, emeğiyle çok hızlı bir şekilde sonuca ulaştıran müthiş bir örnektir.” ifadelerini kullandı. 

Zirveye konuşmacı olarak katılan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, "Milli ve özgünseniz bu sizi hür kılar, otantik yapar, farklılaştırır. Siz artık kopya edilemezsiniz. O zaman istediğinizi tedarikçi, iş partneri olarak seçebilir, istediğinize lisans satabilirsiniz. Bu sizi hızlı kılıyor ve hız bu işte çok önemli. Bizim yarışımız eğer hız ise çevik organizasyon şekli ve kararların hızlı alınacağı bir ortamın yaratılması çok önemli." dedi.

Girişim Zirvesinde Ödüller TEKNOFEST’te Verildi

Yurtdışından ve yurtiçinden başvuruların gerçekleştirildiği girişim zirvesinde bu yıl Eğitim Teknolojileri, Sağlık Teknolojileri, Oyun, Veri, Otonom Teknolojiler, Yapay Zeka, Blokzinciri, Finansal Teknolojiler ve Mobilite olmak üzere 9 farklı kategorideki girişimler jüri tarafından değerlendirildi. Dereceye giren girişimler arasında 20 bin dolar değerindeki birincilik ödülünü Colobro kazanırken, zirvede ikinci olan Classnotes 10 bin dolar, üçüncü olan Servissoft ise 5 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.