İSTANBUL, 27 Ağustos () - Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Surur Aydın, Makarna ve Bulgur tüketimi açısından önemli potansiyel taşıyan Brezilya'nın,   195 milyon nüfusu ve tüm Güney Amerika ülkelerine açılan  kapılarıyla ihracatçılara  cazip olanaklar sunduğuna dikkat çekti.

Brezilya'nın Sao Pauolo kentinde düzenlenen "SIAL Brazil 2014" gıda fuarında, Latin Amerikalılarla bire bir görüşerek, tükettikleri gıda ürünlerini yerinde görme fırsatı bulduklarını ifade eden Aydın, "Brezilya'da yaşayan yaklaşık 15 milyon Ortadoğulu göçmen, göç ettikleri coğrafyadan dolayı özellikle bulgura çok aşinalar. Bulgur günlük hayatta en fazla tükettikleri gıda maddelerinin başında yer alıyor" dedi.

"BREZİLYALILAR PAZAR GÜNLERİ MAKARNA TÜKETİYOR"
Brezilya'nın bulgurun yanı sıra makarna tüketimi açısından da dünyada önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Aydın, "Brezilya'da halk pazar günleri sadece makarna yemekleri tüketiyor. Öyle ki bu durum ülkede artık geleneksel bir hal almış durumda. Brezilya, yaklaşık 200 milyon nüfusu ve tüm Güney Amerika ülkelerine olan sınır komşuluğuyla makarna ihracatçılarımıza ciddi katkılar sağlayabilir" diye konuştu.

"HEDEF PAZARLARI YERİNDE GÖRÜP SAHAYA İNECEĞİZ"
Brezilya’nın keşfedilmesi ve kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir coğrafya olduğunu belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bulgur ve makarna ihracatımız günümüz itibariyle bu ülkeyle hiç yok denecek seviyede. Biz bu nedenle ihracatçılarımızın bu pazara açılması için çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca bu ülkede yerinde Pazar araştırması yapmak ve devamında sektörel ticaret heyeti götürmeyi planlıyoruz. Bundan sonra MBTG olarak sadece fuarlarda ürünlerimizin tanıtımını yapmayacağız. Sektörel dış ticaret gezileri ve çeşitli şekillerde pazar araştırmaları da gerçekleştireceğiz. İhracatçılarımızla birlikte gidip hedef pazarları yerinde gördükten sonra sahaya ineceğiz."

(FOTOĞRAFLI)