Gülseli KENARLI / İSTANBUL, 16 Eylül () - Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı'nın vergi ve prim toplama yetkisini kaldırdığı Bank Asya için alışveriş siteleri üzerinden destek kampanyası yürütülmeye başlandı.

"Bankasyaiçin" başlığıyla yapılan onlarca satışa konu olan ürünler arasında 2 ton ay çekirdeği, TIR çekicisi, gelinlik ve çok sayıda otomobil göze çarpıyor.

Bir alışveriş sitesinden satışa çıkarılan gelinlikten, kamyona, ay çekirdeğinden bebek salıncağına kadar bir çok ürün için erilen ilanlarda "parası bank asya için" ifadeleri dikkat çekiyor.

Yalnızca bir alışveriş sitesinde "Bankasya" başlığıyla arama yapıldığında, 9 emlak, 72 vasıta, 28 de diğer alışveriş kategorilerinde ilan yer alıyor. 

Emlak listesinde Fethiye'de 275 bin liraya satılık villadan, Adıyaman'da "acelesi yok" tu şimdi var bankasya indirimli" fadesiyle 190 bin liraya apartman daire, İstanbul'da 415 bin liraya 1.958metrekara araziye kadar bir Türkiye'nin çeşitleri illerinde satış ilanları yer alıyor.

SATILIK GELİNLİK
Vasıta ilanlarında da ilginçlikler dikkat çekiyor. "Bankasyaiçin" başlığıyla 98 binliraya Scania kamyondan, 2 bin 450 liraya motosiklete kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.

En ilginç ürünler ise 'alışveriş' kategorisinde yer alıyor. 'Bankasyaiçin' 2 ton ay çekirdeği satıyorlar. Bir alışverişi sitesine Denizli'nin Çivril ilçesinde verilen ilanda  "Bankasya icin acil satılık 2 ton çerezlik ayçekirdeği" ifadeleri yer alıyor. Ürünün kilo satış fiyatı ise 6 lira olarak belirtiliyor. Az kullanılmış çocuk salıncağından, akıllı telefonlara, gelinliklere kadar bir çok ürün bulunuyor.