GAZİANTEP’te Ekonomi Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından ‘Ekonomi Forumu’ toplantısı yapıldı.
İhracatçılar Birliği'nde düzenlenen foruma; Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer ile ihracatçılar katıldı. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, ihracatı geliştirirken ithalatı mümkün olduğunca önlemeye çalıştıklarını kaydetti. Türkiye’de üretilebilecek ürünlerin üretimine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“2008 yılındaki krizin ardından gelişmiş ekonomilerin yer aldığı Avrupa'da 4 milyondan fazla kişi işsiz kaldı ama Türkiye'de 2008 krizinden bu yana 7 milyon insana yeni iş istihdamı sağlandı. Ayrıca her yıl 1,3 milyon civarındaki insana da iş olanağı sağlamaya devam ediyoruz. İhracatı geliştirirken ithalatı da mümkün olduğunca önlemeye yönelik adımlar atıyoruz. Bu kapsamda son dönemlerde Türkiye'de üretilebilecek ürünlerin üretimine yönelik önemli çalışmalar yaptık. Bu konuda ilave gümrük vergisi, anti- damping ve koruma önlemleriyle yerli üretimi teşvik ettik. Bu konuda çok hassasız."
Toplantı, sunum ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI