GAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi ve yurtdışından alınan siparişleri yetiştirmek için baklava imalathanelerinde 24 saat mesai yapılıyor. Kentte günde üretilen ortalama 25 ton baklavanın yarısı, yurt içinin yanı sıra birçok ülkeye de kuryeler aracılığıyla gönderiliyor.
Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi ve yurtdışından alınan siparişleri yetiştirmek için gece- gündüz mesai yapıyor. Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat pişirildikten sonra şerbetle hazır hale getiriliyor. Kentte bayram nedeniyle günde ortalama üretilen 25 ton baklavanın yarısı paketlenerek yurtiçindeki kentlerin yanı sıra yurtdışına da kargo ve kuryeler aracılığıyla müşteriye ulaştırılıyor. Kilosu 60 liradan başlayan baklava üretimi için kentteki tüm imalathanelerde yoğun çaba harcanıyor.
Online satışla birlikte baklavaya talebin arttığını belirten Ayıntap Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, şunları söyledi:
"Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye'deki bütün şehirlere baklava gönderiyoruz. Bu yıllarda baklava siparişleri biraz daha arttı. İnsanlar Gaziantep'e gelip burada baklavayı tattıklarında şaşıyorlar. Burada baklava yedikten sonra 'Biz bugüne kadar ne yiyorduk?' diyorlar. Bundan dolayı işlerimiz biraz daha arttı. Tabi bunu kargolar ve kuryeler aracılığıyla Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyoruz. Bu da bizim işlerimizin biraz daha artmasına vesile oldu. Gaziantep'te bütün imalathaneler tam kapasite çalışıyor. Ortalama Gaziantep'te 25 ton ürün çıkıyor. Bunun yüzde ellisi de kuryeler ve kargolar aracılığıyla Türkiye ve dünyanın her tarafına gönderiliyor. İyi baklavanın kilosu 60 liradan başlıyor, 90 liraya kadar çıkıyor. İyi baklava görüntüsünden kendini belli eder. Canı baklava çekenler Gaziantep'te online satış sayesinde bir gün sonra Türkiye'nin her tarafından bu lezzetin tadına bakabiliyor."


FOTOĞRAFLI