Türkiye Garanti Bankası AŞ, 30 Eylül 2011 tarihli mali tablolarını açıkladı. Bankanın 2011’in ilk 9 ayında net kârı 2 milyar 467 milyon 837 bin lira oldu.

Aktif büyüklüğü 164 milyar 118 milyon 109 bin lirayı bulan banka, nakdi ve gayri nakdi krediler kanalıyla ekonomiye 108 milyar 938 milyon 222 bin lira destek sundu. Özsermaye kârlılığını yüzde 19, aktif kârlılığını da yüzde 2,2 seviyesine getirdi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “İlk 9 ayda iç ve dış kaynaklı dalgalanmalara karşı temkinli duruşumuzu koruduk. Yine bu dilimde açtığımız 48 şube ile uzun vadeli yatırımlarımıza devam ettik. Temel hizmetlerimize odaklanarak bu alanda gücümüzü bir defa daha ortaya koyduk.” dedi.
Enerji yatırımlarını finanse ederek ekonomiye katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Özen, “Enerji kredilerinin kurumumuzun toplam yabancı para kredileri içinde payı 2005’te yüzde 2 iken, 2010 sonu itibari ile yüzde 10 seviyesine çıktı. Sektöre sunduğumuz toplam kredi taahhüdü ise 5 milyar doları aştı. Çevre dostu rüzgar enerjisi projelerinde de öncüyüz. Faaliyette bulunan her 2 rüzgar santralinin birinde Garanti’nin imzası var. Gelecek senelerde ülkemizin büyümesi için yaptığımız bu katkıları daha da arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Performanslarının uluslararası otoritelerden takdir gördüğünü vurgulayan Özen, şöyle devam etti:
“Global Finance tarafından 3 senedir internet bankacılığı dalında ödüllendiriliyoruz. Teknolojide gücümüzü Romanya’da da ortaya koyduk, koyuyoruz. Garanti Bank Romanya’nın internet bankacılığı servisi Garanti Online, Global Finance tarafından, Orta ve Doğu Avrupa bankaları arasında ‘En İyi Fatura Ödeme Sistemi’ seçildi. Garanti aynı zamanda, alışveriş cirosuna göre ilk 50 bankanın sıralandığı The Nilson Report listesinde, ciro büyüklüğüyle Avrupa’da 7'nci sırada yer aldı.”