Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR’da bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, fazla mesai almadıkları gerekçesiyle işvereni protesto etti. Kentte bulunan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da eylem yapan işçilerin sorunlarını dinledi ve çözümü için çaba harcayacağını söyledi.
Karakoyunlu İlçesi'nde Fuat Gözaçan tarafından 5 milyon lira yatırımla kurulan ve 2013 yılında açılan FG Tekstil Fabrikası'nda çalışan 200'e yakın işçi, fazladan çalıştırıldıklarını, ancak karşılığında fazla mesai ücreti alamadıklarını belirterek fabrika önünde bugün eylem yaptı. İşçilerden Serkan Kızıl, son 3 aydan beri cumartesi günleri de çalıştırıldıklarını ileri sürdü. Her gün 07.00- 18.00 saatleri arasında çalıştırıldıklarını belirten işçilerden Serkan Kızıl, "Bizi sabahtan akşama kadar çalıştırıyor, fazla mesai ücreti ödemiyorlar. 'Çalışan çalışır, çalışmayan ise yol alabilir' diyorlar. Eğer fazladan çalışacaksak ek ücret istiyoruz" diye konuştu. Evli ve 2 çocuk annesi Nilüfer Akgül ise hamile olduğunu ve rahatsızlanmasına rağmen izin alamadığı için düşük yaptığını iddia etti. Nilüfer Akgül "Düşük yaptığımda 'Suç bizde değil. Madem rahatsızdın eşin neden çalışmana izin veriyor' dediler" diye konuştu. 
İşçilerin eylemine, kentte bulunan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile Iğdır Belediye Başkanı DBP'li Murat Yikit de destek verdi. İşçilerin sorunlarını dinleyen Pervin Buldan, bu soruları meclise taşıyacağını belirterek, "Bu zihniyet, işçileri köle olarak kullanma zihniyetidir. O yüzden kabul etmiyoruz. İşverenlerle görüşüp bu sorunu çözeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e konuyu aktaracağım. İşçilerin her zaman yanındayım" dedi.   FOTOĞRAFLI