Antalya’da toplu taşımacılık sektöründe hizmet veren esnaf, Expo 2016 Antalya’yı tanıtacak. Bu kapsamda, sektörde hizmet veren servis ve ticari taksilere Expo 2016’yı tanıtıcı çıkartma yapıştırılacak. Ayrıca, büyük araçlara da Expo organizasyonunu tanıtıcı materyaller konulacak.

Şehir içi taşımacılık sektöründe hizmet veren esnafların bağlı olduğu odaların başkan ve yöneticileri, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay’ı ziyaret etti. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir ve ATSO Meclis Üyesi Niyazi Şahin ile birlikte oda yöneticilerinin katıldığı ziyarette, Expo 2016 Antalya’nın tanıtımına taşımacılık sektöründeki esnafın nasıl katkı sağlayabileceği görüşüldü.

Antalya’daki esnaf temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Selami Gülay, herkesin gösterdiği duyarlılıktan dolayı Expo’nun suya atılan taş gibi büyüyeceğini söyledi. Expo 2016’nın, Antalya’nın tanıtımının yanı sıra ekonomik katkı da sağlayacağını hatırlatan Gülay, “Taşımacılık sektörünün, bu organizasyonun daha geniş kitlelere ulaşmasında çok önemli rol oynayacağı kanısındayım.” dedi.

Expo 2016’nın, Antalya için çok büyük bir kazanç olacağına inandıklarını belirten oda başkanları, bu büyük organizasyonda üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Yapılan görüşme sonunda, şehir içi taşımacılık yapan, servis ve ticari taksilere, Expo 2016 Antalya’yı tanıtıcı çıkartma yapıştırılmasına, ayrıca araçlarda bu büyük organizasyonu tanıtıcı materyallerin konulmasına karar verildi. Taşımacılık sektöründeki esnafların organizasyon hakkında daha fazla bilgi sahibi olması amacıyla, Expo 2016 Antalya Ajansı yetkilileri tarafından esnafa yönelik bilgilendirme toplantıları da düzenlenecek.