İSTANBUL ,() CNR Evteks Fuarı’nın sektöre 1.5 milyar dolarlık ihracat desteği sağlaması bekleniyor.
Ev tekstiline dair her türlü tekstil ürünlerinin yer aldığı "CNR Evteks İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı" 20. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleşecek. Evteks – 20. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 160 bin metre kare alanda açılacak. CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından 21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak fuar, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) desteğinde düzenlenecek.
Evteks Alım Heyeti Programı Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuyla 19-23 Mayıs 2014 tarihleri aralığında gerçekleşecek. Organizasyonun alım heyeti ülkelerini Almanya, ABD, Angola, Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Hindistan, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kenya, Libya, Meksika, Nijerya, Polonya, Portekiz, Rusya, Şili, Tanzanya ve Tunus oluşturuyor. Almanya, Azerbaycan, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Fransa, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Polonya, Portekiz ve Rusya'dan basın mensupları da UİB (Uludağ İhracatçı Birlikleri) organizasyonuyla heyet bazında fuarı ziyaret edecek.

2015 İLKBAHAR-YAZ TRENDLERİ EVTEKS’TE
Ev tekstilinde 2015 İlkbahar-Yaz trendlerinin belirleneceği CNR Evteks Fuarı’nın sektöre 1.5 milyar dolarlık ihracat hacmi yaratması bekleniyor. Yerli ve yabancı 2 bin 500 markanın katılım göstereceği fuarın yabancı markalarından bazıları Vigano Spa, Enzo Degli Angiuoni Spa, Manifattura Tessile, Di Nole M.T. Spa, Mario Cavelli, Venesto, D Decor, Dicitex Furnishings olarak öne çıkıyor. ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İspanya, İtalya, İran ve Rusya CNR Evteks Fuarı'nın katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor.

DUVARLAR KUMAŞLA KAPLANACAK
Tülden perdeye, halıdan banyo ürünlerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan CNR Evteks Fuarı'nda, firmaların özel olarak hazırladığı kumaştan imal edilmiş duvar kaplamaları ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Kumaştan imal edilmiş duvar kaplamaları, bilinen duvar kağıdına kıyasla daha dayanıklı olması, alev almayan, su ve yağ itici özelliği ile dikkat çekiyor.

(FOTOĞRAF)