İstanbul, 5 Mart () - Lufthansa Grubu'nun yeni kurduğu havayolu şirketi Eurowings, düşük maliyetli operasyonla 99.99 Euro'dan başlayan fiyatlarla Kön'den Dubai'ye, Küba'ya ve Tayland'a uçacak.

Geçtiğimiz yıl projesi açıklanan düşük maliyetli konsepte sahip Alman Eurowings Havayolları bilet satışına resmen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda başladı.

Lufthansa Passage Yönetim Kurulu Başkanı ve Deutsche Lufthansa AG Yönetim Kurulu üyesi Karl Ulrich Garnadt  Eurowings markası ile noktadan noktaya uçuş segmentindeki  konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek şöyle dedi:

"Yeni bir marka, indirimli bilet fiyatları ve cazip bir uçuş ağı ile Eurowings kıtalararası uçuşlarda da söz sahibi olacak. Müşterilerimiz haklı olarak bizden yüksek bir kalite standardı talep ediyor. Germanwings ile indirimli fiyatlara rağmen yüksek kalite standardına ulaşılabileceğini göstermiş bulunuyoruz. Bu başarıyı gelecekte yeni Eurowings‘ in genişletilmiş uçuş programında da sürdürmeyi hedefliyoruz.“

Eurowings'den yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım 2015 tarihinde Köln/Bonn Havalimanı'ndan yapılacak uçuşlarla tek yön tüm vergiler dahil 99.99 Euro’dan başlayan tanıtım fiyatlarıyla uçmaya başlayacak. Eurowings'in ilk uçuş noktaları Karayipler, Dubai ve Tayland olacak.

Açıklamada, "Yeni Eurowings, düşük maliyetli ve yenilikçi havayolu şirketi olarak Almanya ve Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olan Germanwings havayolu şirketinin başarılı marka konseptini devralıyor" denildi.

Eurowings ile gerek Avrupa gerekse kıtalararası uçuş ağındaki noktadan noktaya uçuş seçeneklerinin artırılmasının hedeflendiği vurgulanan açıklamada, "Yeni Eurowings markası ve çatısı altında Avrupa ve Almanya içi uçuş ağının genişletilmesinin yanısıra,  uçuş programına yeni kıtalararası varış noktaları ve tatil merkezleri eklenecek" denildi.

Buna göre, 2015/2016 kış tarifesi çerçevesinde tarifeli olarak sefer gerçekleştirilecek destinasyonlar arasında Tayland‘ da Bangkok ve Phuket (Tayland),  Ortadoğu’da Dubai, Karayipler’de Varadero, Brigdetown ve Punta Cana yer alıyor.

Airbus A330-200 tipi uzun menzilli uçaklarla gerçekleşeceği belirtilen açıklamada, Eurowings’in uzun menzilli uçuşlarında kokpit ve kabin personelinin de SunExpress Deutschland tarafından sağlanacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Eurowings’in Almanya dışındaki ilk merkezi Viyana olacak ve 2015/2016 kış tarifesinden itibaren Viyana’dan başlatılacak Avrupa uçuşları ilk aşamada iki adet Airbus A320 tipi uçakla gerçekleşecek.     

(FOTOĞRAFLI)