Kerim BURUCU / ERZURUM, () - ERZURUM Şeker Fabrikası'nda çalışan mevsimlik işçiler, kadrosuzluğa dikkat çekmek için 'ücret almadan günde 2 saat fazla çalışma eylemi' başlatma kararı aldı. Kadro isteyen mevsimlik işçiler, "4 ay çalışıp 8 ay boş olan bizler, mezarda değil, hayattayken emekli olmak istiyoruz" dedi.
Şeker İş Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alındığı 2000 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi bünyesinde 25 bin 922 işçi çalışmakta iken, bu sayının 2015 yılı sonu itibariyle 9 bin 540'a düştüğünü söyledi. Her yıl binin üzerinde gerçekleşen emeklilikle şeker fabrikalarında yönetici ve personel eksikliğinin had safhaya ulaştığını anlatan Keskin şöyle konuştu:
"Üretimde kan kaybı iyiden iyiye kendini hissettirmiştir. Genel Merkez, şeker fabrikalarında kadrosuzluğu dile getirmek için, ücret almadan günde 2 saat fazla çalışma eylemi kararı aldı. Biz de Erzurum'da bu uygulamayı başlattık. Hiç bir ücret talep etmeden, geçici işçilerin durumu ve yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla 1 ay boyunca günde 2 saat fazla çalışacağız. Tek isteğimiz çalışan işçilere kadrolarının verilmesi." 
Hükumet tarafından vaat edilip verilmeyen kadrolarını isteyen işçiler ise, "Bize verilen sözler yerine getirilsin. Yıllardır burada 4 ay çalışıp, 8 ay boş geçiriyoruz. Bizler mezarda değil, hayatta iken emekli olmak istiyoruz. Herkes gibi bu da bizim hakkımız" dedi.

FOTOĞRAFLI