CHP'nin Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, partisinin iktidara gelmesi halinde etin kilosunun 20 lira olacağını iddia etti. Ardahan hayvan pazarını gezen ve yetiştiricilerin sorunlarını dinleyen CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ensar Öğüt, "Hayvan, çocuklarımızın geleceğidir" dedi.
Doğu Anadolu'nun 'Et ambarı' olarak bilinen Kars ve Ardahan'da 70 bin hayvancılık yapan aile olduğunu hatırlatan Ensar Öğüt, CHP iktidarında bu ailelerin hepsine 10'ar simental ırkı inek verileceğini söyledi. Birinci yıl 10 hayvanın 8 danası olacağını, ikinci yıl 14, üçüncü yıl 24, dördüncü yıl da hayvan sayısının 44'e ulaşacağını ifade eden Öğüt, şunları söyledi:
"Bir ailenin 4 yıl içerisinde ortalama 44 simental hayvanı oluyor. Her hayvan 20 kilo süt, 400 kilo et veriyor. Hayvanın biri 10 bin TL dolayında olduğu için varlığı 440 bin TL'yi buluyor. Bu hesaba göre 70 bin ailenin hayvan sayısı 3 milyon 80 bini buluyor. Her hayvan 400 kilo et verdiğini hesabından yola çıkarsak, 1 milyon 200 bin ton et yapar. Türkiye'nin yıllık et ihtiyacı da 1 milyon 200 ton civarında. İşte o zaman ithal ete ihtiyaç kalmıyor. Sadace Kars ve Ardahan'la Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamış oluyoruz. CHP Genel Başkanına bu formulü seçim bildirgesine alması için sunum yapacağım. CHP iktidarında bu nedenle etin kilosu 20 lira olacak."
Hayvan pazardaki bir boğanın sırtına 6 yaşındaki Onur Davulcuyu bindiren Ensar Öğüt, "Bu hayvanlar olmazsa, çocuklarınn okuması mümkün değil, Bunun için hayvanların para etmesi lazım. Çocuklarımızın geleceği, hayvanlarımızdır" diye konuştu.
Pazara hayvanlarını satmaya getiren besiciler ise, et ithalinin durdurulmasını istedi.

FOTOĞRAFLI