İstanbul, 24 Mart () - Enerjisa’nın hissedarları Sabancı Holding ve E.ON, Dağıtım ve Satış iş kolunu, Üretim ve Ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki ayrı şirket halinde yönetmeye karar verdi.
Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen aldıkları kararla ilgili olarak, “Türkiye, son yıllarda Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) liderliğinde elektrik piyasasının serbestleşmesi konusunda çok önemli bir aşama kaydetti” dedi ve ekledi:
“Enerjisa da yükselen öngörülebilirliği ile başarılı bir performans sergileyen Türkiye enerji sektöründeki regülasyon çalışmalarına yıllar boyunca önemli katkılarda bulundu. Enerjisa olarak, 20 yıl önce çıktığımız yolda büyük başarılara imza atarak, bugün ülkemizde ve bölgemizde özel sektörün kurduğu en büyük elektrik enerjisi şirketi haline geldik.  Değerli ortağımız E.ON ile birlikte, ülkemize duyduğumuz güvenden güç alarak, şimdiye kadar 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Yeni ‘odaklanma’ stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz.”
Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman da yaptığı açıklamada, “Hissedarları Sabancı Holding ve E.ON’un inanç ve desteğiyle Enerjisa, bu iki şirketin karlı büyüme planlarına tüm hızıyla devam edecek, büyüme fırsatlarını değerlendirecek; tüm paydaşlarına ve Türk enerji sektörüne değer katmaya devam edecektir” dedi.
Enerjisa açıklamasında, “Gelecekte bu iki şirket için ayrı halka arz süreçleri de yönetilebilecek” denildi ve şu bilgilere yer verildi:
“Sabancı Holding ve E.ON’un uzun soluklu ortaklığı, Türkiye’ye ve Enerjisa’ya olan güven ve bağlılıklarının bir göstergesidir. Bu güçlü ortaklık, Enerjisa’nın dinamik bir stratejiye, güçlü bir kurumsal yapıya ve başarılı bir takıma sahip olmasını sağladı. Sabancı Holding ve E.ON, enerji sektörünün şeffaflığını daha da ileriye taşımayı, kurumsal gelişimine katkı sağlayacak kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyor.”