Dubai merkezli Emirates Havayolları'nın büyüyen filo ve operasyonlarını desteklemek için bu yıl 10 bin kadar yeni işçi almasının beklendiği bildirildi. Farklı şirketleri bünyesinde bulunduran Emirates grubunun personel sayısı 60 bin civarında. Emirates Havayolları, 171 uçak ile 130 merkeze uçuyor.

        Geçen hafta Dubai’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Emirates medya ilişkileri, sponsorluk ve aktiviteler üst düzey başkan yardımcısı Boutros Boutros, filolarına 30 yeni uçağın katılacağını ve bu genişlemeyi yönetmek için de 2012’de kalifiye 10 bin kişinin işe alınacağını söyledi.

        Boutros, "Liste fiyatlarıyla 84 milyar dolar değerinde 235 adet uçak siparişimiz bulunuyor ve siparişlerin arasında 70 adet dünyanın en büyük uçağı Airbus 380 de var. Emirates’in uçuş ağı dünya nüfusunun yüzde 95’ini kapsıyor ve Dubai’den en fazla 16 saatlik uçuş ile 6.6 milyar insana ulaşıyoruz." dedi.

        Yetkili, özellikle Amerika kıtaları ve Hindistan’a olan uçuşlarını artırdıklarını ve Hindistan’a düzenlenen haftalık 185 uçuş sayısının da yükseltilebileceğini kaydetti.

        Bu yıl Dallas ve Seattle’a sefer başlatan Emirates’in Washington DC’ye uçuş düzenleyeceği ve böylece ABD’de yedi merkeze ulaşacağı belirtildi.