Halit YILMAZ/ SORGUN (Yozgat), () - ANKARA'da 32 yıl mobilyacılık yaptıktan sonra emekli olan 49 yaşındaki Vedat Caner, memleketi Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne yerleşip oturduğu binanın alt katına yüzde 70'i KOSGEB destekli ahşap oyuncak atölyesi kurdu. Caner'in 14 yaşındaki bedensel engelli oğlu Buğrahan da okul dışında kalan boş zamanlarında babasına yardımcı olmaya çalışıyor.
Atölyede kayın ağacından çocuk oyuncakları ürettiğini belirten Vedat Caner, "Emekli olduktan sonra engelli bir çocuğum vardı. Ne yapabiliriz derken, bu oyuncak işini yapmaya karar verdim. Ahşap çocuk oyuncakları hem organik olması, kimyasal içermemesi, çocukların sağlığına bir zararı olmaması nedeniyle böyle bir işi tercih ettim" dedi.
KAYIN AĞACINDAN ÇOCUK OYUNCAKLARI ÜRETİYOR
Atölyeyi KOSGEB destekli kurduğunu belirten Caner, "Makinelerin yüzde 70'ini devlet, kalanını biz karşılayıp böyle bir atölye kurduk. Burada kayın ağacından çocuk oyuncakları üretiyorum. Boyaları C belgeli hiçbir kimyasal olmayan boyalar. Çocuklar için hiçbir zararı yok. Satış konusunda Halk Eğitim Müdürlüğü'nün yılsonu sergilerine götürdük. Çok güzel tepkiler aldık. İlerisi için seri üretim yapmayı düşünüyoruz. Fakat şu anda atölyemizin küçük, makinalarımızın da yetersiz olması nedeniyle şu anda ufak çaplı çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Bedensel engelli Buğrahan Caner ise atölyede babasına yardım ettiğini belirterek, "Evde sıkıldığımıda babama yardımcı oluyorum, zımpara yapıyorum. Burada topaç, puzzle, çek çek araba tarzı şeyler ahşaptan yapma oyuncaklar üretiyoruz" diye konuştu.
Vedat Caner'in komşusu Mustafa Demir ise atölyenin Sorgun'da bir ilk olduğunu, çocukların zeka gelişimi için güzel oyuncaklar üretildiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI