Tabip Emeklisi Dr. İskender Dönmez, 30 yıl ve üstü çalışanlara emekli ikramiye farkının dava açılmaksızın Maliye Bakanlığı'nca ödenmesini istedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan da bu konuda resmi açıklama beklediklerini bildirdi.

Emekli ikramiyesi mağduru Dr.İskender Dönmez, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu :

"SGK’da yıllarca süregelen haksızlık artık son bulacak mı? Memur olarak emekli olanlar 30 yıl ve üstü çalışanlara en fazla 30 senelik tazminat veriyor. 40 yıl çalışmış olan bir memur da ancak 30 yıllık tazminat alabiliyor. Bu haksızlık için bir emekli vatandaş SGK’ya karşı dava açtı ve eksik haklarının teminini istedi. Mahkemede davayı kazandı ancak SGK sonrasında kararı temyize taşıdı. Temyizden de vatandaşımız lehine karar çıktı ve eksik kalan yıllarının tazminatının hepsini aldı.

Bu karar bizler için birer emsal teşkil ettiği için emeklilerin birçoğu SGK’lara koştu ve dilekçe verdi. Ancak SGK, emeklilerin önlerine sürekli engeller çıkartmaya devam ediyor..

Bu yoğunlukta dilekçelere bakıp geri dönüş yapamayacaklarını açıkça belirttiler. Sonrasında iki ay içinde dava açtınız açtınız, yoksa hakkınızı kaybedersiniz dediler. Bu dilekçe, dava ve mahkeme süreci zaten 2-3 sene sürecek. Burada mağdur olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Türkiye’nin neresinde olursanız olun, mutlaka Ankara’ya gelip orada dava açmanız gerekiyormuş.

Bu gelişmeler üzerine SGK’nın Çankaya’da bulunan Adalet Komisyonu’na gittik. Kendilerine durumu izah ettik. Kendileri “dava açmakla uğraşmayın, zaten bu karar üzerine devlet bütün eksik kalan ödemeleri yapacak” dediler. Fakat süreç konusunda bir zaman belirtemiyorlar. Durumu Maliye Bakanlığı’na ilettik ve bununla ilgili çalışma yaptıklarını söylediler.

Artık ne zaman geri dönüş olur ve işimiz halledilir bilemiyoruz. Bir süre de veremiyorlar.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan memur emeklilerinin ikramiye farkı konusunda resmi bir açıklama bekliyoruz.."



Kaynak :ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN