TÜRKİYE’de ve Avrupa’da deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda açıldığı günden beri 1 milyon 221 bin 695 yolcu uçuş yaptı.
Ordu ve Giresun illerinin ortaklaşa kullanımı amacıyla Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde, deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’na ilgi her geçen gün artıyor. Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Ordu-Giresun Havalimanı Şube Müdürlüğü tarafından, havalimanının faaliyetleri açıklandı. 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı’n şu ana kadar 1 milyon 221 bin 695 yolcunun uçuş için kullandığı belirtildi.
Havalimanında iç hatlarda Ankara, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ile İzmir seferleri gerçekleştirildiği, dış hatlarda ise Kıbrıs seferlerinin düzenlendiği vurgulandı. Haftalık ortalama 62 uçağın iniş yaptığı Ordu-Giresun Havalimanı’nda, 62 uçakta kalkış gerçekleştiriyor. Havalimanına haftalık ortalama 10 bin 381 yolcu gelirken, 9 bin 652 yolcunun da gidiş yaptığı belirtildi. 
Havalimanında tüm yolcular GBT sorgulamasından geçerken, bugüne kadar aranan 128 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

FOTOĞRAFLI