CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminin ağustos ayına denk gelmesinin Türk tatilcileri etkileyeceğini belirten tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, bu tarihleri içeren rezervasyon taleplerinin tümünde müşterilere seçimi hatırlattıklarını, yarısının 'önemli değil', yarısının da 'aa iyi ki hatırlattınız' diyerek tarih değişikliğine gittiğini söyledi.
2002 yılında Türk tatilcilere hizmet vermek amacıyla kurulan İstanbul merkezli turizm portalı tatilsepeti.com ikinci çağrı merkezi ofisini Antalya'da açtı. Antalya'da sadece mevsimlik değil yıl boyunca hizmet vermeyi amaçlayan Güzeloba Mahallesi Çağlayangil Caddesi üzerindeki ofisin açılışı, tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.
2014 HEDEFİ 250 BİN KİŞİ
Türkiye'de yurt içi ve yurt dışına tatil hizmeti verdikleri kişi sayısının 2013'te 200 bin kişi olduğunu açıklayan Kaan Karayal, 2014 hedefinin 250 bin kişi olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk defa bir turizm portalının yabancı ortaklığıyla daha da güçlendiklerini belirten Kaan Karayal, 2014'de kişi olarak yüzde 25 olan artış hedefinin ciroda ise enflasyon değerleri ve döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak yüzde 35 olduğunu dile getirdi. Karayal, ilk 4 ay verilerinin de hedefler doğrultusunda geliştiğini anlattı.
YURT DIŞINA İLGİ İKİ KAT ARTTI
Euro ve dolar artışlarının 2013'ün son dönemi ve 2014'ün ilk 2 ayında yurt dışında tatil yapan Türk sayısında azalma oluşturduğunu belirten Karayal, yurt içi hareketliliğinde problem olmadığını söyledi. Karayal, son günlerde Euro ve dolardaki artışın artık normal görüldüğünü, Ocak- Şubatta yurt dışı tatilini iptal edenlerin bu ay gitmeye başladığını ve talebin iki kat artış gösterdiğini kaydetti.
130 İSTİHDAM PLANI
Antalya'daki ofisin İstanbul'daki merkezle tam entegre olacağını belirten Karayal, geçen yıla kadar 20 kişiyle hizmet verdikleri Antalya'da kurulan yeni ofisle Mayıs ayı başından itibaren 50 personel bulunacağını, önümüzdeki 2-3 yılda da 130 kişiye çıkacaklarını dile getirdi. Karayal, Antalya'da 12 ay işe ihtiyaç duyan kalifiye personele burada iş verileceğini söyledi.
TÜRKLERİN TERCİHİ İTALYA VE PARİS
Tatil için yurt dışını tercih eden Türk sayısında ciddi artış olduğuna dikkat çeken Karayal, "Türkiye'de her yıl yurtdışına giden bir kitle var. İlk defa çıkanların oranı ciddi oranda yükseliyor. İlk tercih ise İtalya. Özellikle kadınlar açısından alışveriş ve sosyal ortam nedeniyle. Ardından Paris geliyor. Sonra Budapeşte, Prag, Viyana şeklindeki Orta Avrupa. Geçen yıl yurtdışına tatil amaçlı 20 bin kişi gönderdik" dedi.
600 BİN KİŞİ İNTERNETTEN TATİL YAPTI
Türkiye'de seyahate çıkan sayısının da gittikçe büyüdüğünü belirten Karayal, yaklaşık 2 milyon kişinin yurt içi veya yurt dışında tatil yaptığını, bunların 600 bininin rezervasyonlarını internet üzerinden yaptığını tahmin ettiklerini kaydetti. 5 yıl sonra Türkiye'de de tatil rezervasyonlarının tamamiyle internete dönmesini beklediklerini belirten Karayal, Türklerin erken rezervasyona da çok hızlı alıştığını aktardı.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TATİLİ ETKİLEYECEK
Cumhurbaşkanlığı seçiminin 10 Ağustos ilk tur, 24 Ağustos ikinci tur olarak belirlenen tarihlerinin de tatil planlamalarını etkilediğini belirten Karayal, 10-24 Ağustos tarihlerini içeren rezervasyon taleplerinin tamamında müşterilere Cumhurbaşkanlığı seçiminin hatırlatıldığını söyledi. Karayal, müşterilerin yarısının bu hatırlatma üzerine 'önemli değil' derken, yarısının da 'aa iyi ki hatırlattınız' diyerek tarih değişikliğine gittiğini kaydetti. Bazı müşterilerin de uçak saatlerini seçime gidebilecek şekilde ayarladığını sözlerine ekleyen Karayal, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, eminim o tarihe rezervasyon yaptıran çok kişi tarih değiştirmek isteyecektir" dedi.

MÇ(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)