Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, () - ANTALYA merkezli havayolu şirketi Corendon Airlines, ilki geçen yıl Türkiye'de tarihi ve turistik alanlarda çektiği uçuş emniyet filminin ikincisinde ise Amsterdam'daki Corendon Vitality Hotel'i kullandı. Filmin ilk gösterimi, Hollanda'daki ünlü Türk sanatçı Karsu konseri eşliğinde Antalya'da yapıldı. 
Corendon Airlines, ilk kez geçen yıl hayata geçirdiği uçuş emniyet filmi '285 Second Journey of Turkey/285 Saniyede Türkiye Macerası' adlı filmiyle Türkiye'yi tanıtmıştı. Bu filmde uçuş emniyetini Kapadokya, Belek, Bodrum, Çeşme gibi tarihi ve turistik mekanları kullanarak yapan Corendon, benzer konseptte ikinci bir uçuş emniyet filmi daha hazırladı. Corendon, '737 Room of Journey' adlı yeni filminde ise uçuş emniyet kurallarını, bir otelde geçen eğlenceli tatil hikayeleri üzerinden Hollywood filmi tarzında gerçekleştirdi. Filmin çekimleri Corendon'a ait Amsterdam'daki Corendon Vitality Hotel'de yapıldı. SPA bölümünden restoranına kadar tamamen otelin kullanıldığı filmde, gerçek bir kokpitin bulunduğu 737 numaralı 'Kokpit Suit' de kullanıldı.
ANTALYA'DA TANITIM
Filmin ilk gösterimi ve tanıtımı ise Antalya'da gerçekleştirildi. AKM Aspendos Salonu'nda çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen lansmanda, filmin müziklerini yapan Hollanda'da yaşayan ünlü Türk caz sanatçısı Karsu, 1.5 saat süren konser verdi.
İlk uçuş emniyet filminde Türkiye'yi tanıttıklarını anlatan Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı ve CEO'su Yıldıray Karaer, büyük ilgiyle karşılanan bu filmin ardından kış aylarında Corendon Airlines'e ait uçaklarda yayınlanacak 737 Room of Journey adlı filmin çekildiğini söyledi. İkinci filmde, bir odasında gerçek bir kokpit ve uçağın ön kısmının bulunduğu Vitality Hotel'i özellikle seçtiklerini anlatan Karaer, “Vitality Hotel'i seçerek misafirlerimize, işimizin sadece havacılık olmadığını, otelcilik de olmak üzere turizmin her alanında faaliyet gösterdiğimizi vurgulamak istedik. Filmin tamamı bir otelde geçen tatil hikayelerinden oluşuyor. Hollanda'da yaşayan Türk sanatçı Karsu'nun müziklerini yaptığı filmimiz, Karsu'nun restoranda verdiği piyano konseriyle açılıyor ve kokpit suitte son buluyor" diye konuştu.
Uçuş emniyet filmleri denildiğinde akla alışılagelmiş renksiz animasyon filmleri veya demonstrasyonların geldiğini belirten Karaer, “Bu algıyı pozitif duyguları açığa çıkaran bir yaklaşımla değiştirmek ve Corendon'u misafirlerimize daha iyi tanıtmak amacıyla farklı ve ses getiren uçuş emniyet filmleri çekmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda Türkiye için bir kış tatil filmi çekmeyi planlıyoruz" dedi.
ID212 Reklam Ajansı tarafından hayata geçirilen 737 Room of Journey adlı uçuş emniyet filminin prodüksiyonunu Amsterdam'da BigShots Prodüksiyon Ajansı üstlendi. Filmin yönetmenliğini ise Hollandalı ünlü yönetmen Bram Koopman yaptı. Filmin çekimleri için 65 kişilik profesyonel ekip iki gün çalıştı. Yeni uçuş emniyet filmi Corendon Airlines'in 14 uçaklı filosunda 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayacak.

FOTOĞRAFLI