Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, 24 Nisan () - Dünyada hurda çelik fiyatlarındaki yükselişe karşılık, demir cevherinde fiyatların düşmesi, üreticileri cevher ithalatına yönlendirdi. Cevherden çelik üretiminin payı yükseldi.

'nın sorularını yanıtlayan ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, dünyada demir cevheri fiyatlarının düşmesiyle Türkiye'nin ithalatının yükseldiğine işaret etti. Menevşe, buna karşılık hurda demir çelik ithalatının düştüğünü söyledi ve "Demir cevherinin dünya fiyatları düştüğü için ithalatı da bu nedenle arttı" dedi.

"BİR SÜRE SONRA DENGELENECEKTİR"
Yaz aylarında özellikle inşaat demirine olan talebin arttığını vurgulayan Atila Menevşe, "Bu talep fazlalığı, inşaat piyasasındaki hareketlilikle birlikte devam edecektir. Ama bana göre fiyatlar arasındaki dengesizlik bir süre sonra düzelecektir. Çünkü piyasalar kendi dengelerini kuracaktır. Arz ve talep bir yerde oturacaktır" diye konuştu.

Çelik üreticilerinin, daha ucuz olan hammaddeyi tercih etmelerinin normal olduğunu ifade eden Menevşe, "Demir-çelik imalatında ana girdi demir cevheri ise ve bunun fiyatı düşükse bu bir süre devam eder. Ana girdi hurda demir ve çelik ise bu da bir süre devam eder" diye ekledi.

YB (OA/BT) (OSS) (FOTOĞRAFLI)