Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Türkiye sivil havacılık sektörünün, yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri kuruluşlarından Çelebi, Atatürk Havalimanı’ndaki yeni tesislerde hizmet vermeye başladı.

Uçaklara elle itilerek yanaştırılan tek bir merdiven ve 5 işçiyle 1958 yılında hizmete başlayan Çelebi’nin yeni üssü, havalimanındaki yeni düzenlemeler çerçevesinde DHMİ tarafından tahsis edilen 11 dönüm arazi üzerinde, 6 ayda inşaa edildi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) Atatürk Havalimanı’nda artan yolcu trafiğine çözüm olarak yürüttüğü yeni terminal binası ve apron genişletme çalışmaları kapsamında, Atatürk Havalimanı apronunda merkezi konumdaki 1987 yılından beri kullandığı binasını boşaltan Çelebi Hava Servisi’nin yeni binası için bir açıklama yapan Genel Müdürü Koray Özbay, yeni tesislerde faaliyete başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Atatürk Havalimanı, Çelebi için çok önemli bir istasyon. Yeni binamızda çok daha güçlü bir şekilde operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Çelebi, 1958 yılında Türkiye’nin ilk özel sektör yer hizmetleri şirketi olarak kurulduğu günden bu yana çok yol kat etti. Ali Cavit Çelebioğlu’nun Esenboğa Havalimanı’nda 1 merdiven 5 işçi ile kurduğu Çelebi bugün 2 kıta 5 ülkedeki 36 havalimanında yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri veriyor. Çelebi, uluslararası standartlardaki yüksek hizmet kalitesi ile, uluslararası arenada kabul ve takdir gören global marka konumuna ulaştı. Yeni binamızda da çok daha güçlü bir şekilde en üst standartlarda hizmet vermeye devam edeceğiz.”

(FOTOĞRAF)