ÇAYKUR, merkezi Belçika’da bulunan uluslararası kalite sınıflandırma kuruluşu Monde Selection tarafından 11 dalda madalya ile ödüllendirildi. Çaykur’un ürettiği ve kilosu 4 bin liraya satılan beyaz çay ise dünyanın en iyi ürünlerine verilen, 'Grand Gold' ödülüne layık görüldü.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Monde Selection tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dünya Kalite Ödülleri için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen yarışmaya katıldıklarını bildirdi. Çaykur’un sıcak ve soğuk çay ürünleri olmak üzere 11 dalda madalya aldığını kaydeden Sütlüoğlu’nun açıklaması şöyle:
"1961 yılından itibaren dünyanın farklı bir kentinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli kalite ödüllerinden olan Monde Selection uluslararası kalite ödülleri kendi alanında en iyi ürünlere veriliyor. Ödüle her sene 80’in üzerinde ülkeden, farklı kategorilerde 3 binden  fazla ürün için başvuru yapılıyor. Bağımsız araştırma kurumları tarafından test edilen ve konusunda uzman 70 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda altın, gümüş ve bronz ödüle hak kazananlar belirleniyor. Gıda kategorisinde ürünler görünüm, tat, kıvam, doku, koku, ambalaj, kullanım kolaylığı, içerikler, kullanım talimatları gibi parametrelerde değerlendiriliyor. Soğuk içecek alanında Didi’ye 3 altın madalya, diğer çay çeşitlerine ise 8 madalya verildi. Beyaz çayımız ise dünyanın en iyisi olarak tanımlanan ürünlere verilen ‘Grand Gold' ödülüne layık görüldü."
'DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRÜNLERİMİZ VAR'
Uluslararası kalite ödülleri ile ürünlerinin dünya standartlarında olduğunun tescil edildiğini kaydeden Sütlüoüğlu, "Çaykur kalite ödülleri rekoru kırmaya devam ediyor. Ülkemizi bu kadar üst seviyede temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Dönem marka dönemidir ve markalarda kaliteler üzerinden gidiyor. Üst kalite düzeyini tutturmak çok önemli. Biz çok şükür bir devlet kurumu olarak bunu yıllardır başarıyoruz. Yine ödüllerin en prestijlilerini Budapeşte'de alarak rekor kırdık. Ödülleri halkımıza, üreticimize hediye ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI