KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 15 Temmuz darbe girişiminden 100 gün geçtiğini belirterek, "Konsantrasyonumuzu ekonomiye, sanayiye ve üretime vermeliyiz. Bunu bir seferberlik halinde, gerekirse ekonomik bir savaş olarak görüp, Kayseri Sanayi Odası, tüm üyeleri ile bu savaşa katılarak, bu mücadeleyi kazanmak zorundayız" dedi.
KAYSO Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Salonu'nda yapıldı. Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, oda meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri de katıldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, geçen günlerde istifa eden eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’a, Kayseri ve ülke sanayisine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Darbe girişiminin üzerinde 100 gün geçtiğini anımsatan Başkan Büyüksimitci, KAYSO'nun tüm üyeleri ile ekonomik savaşa katılarak, mücadeleyi kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Yaptıkları istişareler sonucunda bir acil eylem planı hazırladıklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci, şöyle konuştu:
"Bunların en başında finansman problemi geliyor. Maalesef 15 Temmuz'dan sonra ekonominin iyi gitmediği yönünde çeşitli algılar oluşturuluyor. Bu algılarında etkisi ile bankaların bazen haksız olarak bazen de çok fazla riske girmek istemediklerinden dolayı mevcut piyasayı daha da sıkıntıya sokabilecek kararlar aldıklarını görüyoruz. Sanayiciler olarak bizler nasıl risk alıyorsak, bankalarımız da bu riski almak zorunda. Bu ekonomik savaşta değil elimizi, gerekirse gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Ancak finans kuruluşları da bu memleket için, bu millet için biraz daha fazla risk almalı, gerekirse gövdelerini taşın altına koymalılar."
Büyüksimitci, piyasanın rahatlatılması adına hükümetin çok isabetli çalışmaları olduğunu, bu kapsamda Taşınır Rehni Kanunu’nun meclisten geçtiğini hatırlatarak, bu kanunla birlikte birçok taşınır malların rehninin mümkün olacağını, 440 milyar TL olan KOBİ’lerin kredi hacminin 1 trilyon TL’ye çıkacağını, bunun da KOBİ’ler ve sanayiciler açısından ciddi bir fırsat olduğunu söyledi. 

FOTOĞRAFLI