Ali Can ZERAY/EDİRNE,()- EDİRNE’de yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar 13 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Paskalya bayramı nedeniyle az sayıda personelin çalıştığı Bulgar gümrüğünde işlemlerin yavaş yapıldığı belirtilirken, sürücüler kuyruklara tepki gösterdi.
Bulgaristan'daki paskalya bayramı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı karşısında bulunan Kapitan Andreeova Sınır Kapısı çok sayıda çalışan paskalya bayramı iznine ayrıldı. Az sayıdaki personelin görev yaptığı gümrükte işlemler yavaşlayınca Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarında yoğunluk yaşandı. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için bekleyen TIR araçları 13, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 6 kilometre kuyruğu oluştu.
Bulgaristan’a geçiş yapmak için kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri bekleyişlerine tepki göstererek ihraç yüklerini bir an önce Avrupa ülkelerine teslim etmek istediklerini söyledi. Trabzon’dan yüklediği fındık yükünü Almanya’ya götürmek için dün Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruğa girdiğini söyleyen TIR sürücülerinden Sinan Kaynak, “Neden beklediğimizi bilmiyoruz. Dün kuyruğa 8 kilometreden girdim ve hala bekliyorum. Burada ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz ne tuvalet ne de karnımızı doyurup yemek yiyeceğimiz restoran var. Burada aç susuz bekliyoruz" dedi.
İstanbul’dan boş teneke yükünü Hollanda’ya götürmek için 2 gündür kuyrukta beklediğini anlatan Ümit Çelik ise “Kuyruğa 2 gün önce girdim. Bulgaristan gümrüğü hiç çalışmıyor. Yaklaşık 2-3 saatte 3 araç geçiş yapıyor. Bulgaristan’da paskalya bayramı var diye biz bu çileyi çekiyoruz” diye tepki gösterdi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkileri, Bulgaristan'daki paskalya bayramı nedeniyle gümrükte az sayıda personel çalıştırdığı ve bu nedenle işlemlerin yavaş yürütüldüğünü söyledi.

FOTOĞRAFLI