Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin yüzde 4 büyümesinin pozitif olacağını ancak Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Kore dikkate alındığında daha iyi olunması gerektiğini söyledi. Burkay, "Türkiye yüzde 5 büyümeli. AB ülkeleri, Kuzey Amerika ülkeleri iyi performans gösteriyor. Türkiye ekonomisinin durmaması lazım" dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin büyümesi ve ekonomideki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Orta Vadeli Büyümesi'nde 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu hatırlatan Burkay, bu yıl 170 milyar dolar ihracatın yakalaması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin ekonomik kriz öncesinde yüzde 12'lik büyüme oranları ile güzel bir ivme yakaladığını anımsatan Burkay, 2014 yılında hedeflenen büyüme rakamlarının 3 - 5 puan üzerine çıkılması gerektiğini vurguladı. Burkay, büyümenin de kamu yatırımları ile arttırılabileceğini dile getirdi.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın büyüme rakamlarının yüzde 4'ün biraz altında gerçekleşebileceği açıklamalarına karşılık Burkay, ülkenin böyle bir duruma tahammülünün olmadığını söyledi. Burkay, Türkiye'nin yüzde 4 büyümesinin pozitif olacağını ancak Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Kore dikkate alındığında daha iyi olunması gerektiğini belirterek, "Türkiye olarak yüzde 5 büyüme bekliyorum. AB ülkeleri, Kuzey Amerika ülkeleri iyi performans gösteriyor. Türkiye ekonomisinin durmaması lazım" diye konuştu.
Yerel seçimler ile önemli bir adımın geçildiğini ifade eden Burkay, Türkiye ekonomisine büyümesi için Bursa'nın 3 milyonluk nüfusu ile önemli katkı koyulacağını dile getirdi. Bursa'daki tüm kurumların uyumlu çalışma yürüttüğünü belirten Burkay, Bütünşehir Yasası ile ilçelerde de bunun yürütüldüğünü vurguladı.

ST(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)