İZMİT (Kocaeli), () - BRİSA Genel Müdürü Hakan Bayman, Bridgestone Corporation’da uluslararası göreve atandı. Brisa'nın yeni genel Müdürü ise Yiğit Gürçay oldu. Sabancı Holding ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Hakan Bayman’ın Bridgestone’da uluslararası bir görev için seçilmesinin, iki büyük grup arasındaki uyumlu ortaklığın başarısı olduğunu söyledi.
Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortaklığında 27. yılını geride bırakan Türkiye’nin lider, Avrupa’nın en büyük 7’nci lastik üreticisi Brisa’da üst düzey bir atama gerçekleşti. 2009 yılından bu yana Brisa Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Bayman, 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Bridgestone Corporation’ın Bağımsız Devletler Topluluğu/Rusya, Ortadoğu ve Afrika (CMA) Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atandı. Hakan Bayman, aynı zamanda CMA bölgesinde faaliyet gösteren Brisa’da da Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürecek.
Hakan Bayman’dan boşalan Brisa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla Yiğit Gürçay getirildi. Uzun süre çok uluslu şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan Yiğit Gürçay, uluslararası liderlik deneyimiyle Brisa Genel Müdürlük koltuğuna oturacak.
Atamalarla ilgili değerlendirmede yapan Sabancı Holding ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Hakan Bayman’ın Bridgestone’da uluslararası bir görev için seçilmesinin, iki büyük grup arasındaki uyumlu ortaklığın başarısı olduğunu söyledi.
Güler Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hakan Bayman’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Bayman’dan Genel müdürlük bayrağını devralan Yiğit Gürçay’ın da uluslararası deneyimi ve yetkinlikleri ile Brisa’nın başarısını bugün geldiği noktadan çok daha ilerilere taşıyacağına inanıyorum."

FOTOĞRAFLI