KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin kalkınmada daha hızlı hareket etmesinin yolunun KOBİ’lerden geçtiğini belirterek, "Türkiye bir sıçrama yapacaksa bunu KOBİ’ler üzerinden yapacak" dedi.
KAYSO Mayıs ayı Olağan Meclis toplantısı, Konferans Salonu'nda yapıldı. KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Mayıs ayı meclis toplantısının ana gündeminin KOBİ’ler olduğunu belirterek, KOBİ’lerin gelişip kalkınmasına yardımcı olacak destekler hakkında bilgi almak üzere bu ayki meclis toplantısına KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler’i davet ettiklerinin söyledi. Türkiye’nin kalkınmada daha hızlı hareket etmesinin yolunun KOBİ’lerden geçtiğini ifade eden Başkan Boydak, şöyle dedi:
"Türkiye eğer bir sıçrama yapacaksa bunu KOBİ’ler üzerinden yapacak. Büyük işletmelerden ziyade küçük ve orta boy işletmelerin Türkiye’ye hamle yaptıracak potansiyele sahip olduğunu bilmekteyiz. Kendimizi gelişmiş ülkelerdeki KOBİ’lerle mukayese ettiğimizde önümüzün çok açık olduğu görmekteyiz. Türkiye’nin temel sorunlarının başında işsizlik meselesi gelmekte. Bunun temel çözümünün de KOBİ’leri geliştirmekten geçtiğini bilmekteyiz. KOBİ’lerimiz istihdamın büyük yükünü çekmekte.  Bu işletmelerimizi geliştirirsek, işsizlik sorunlarımızı azaltırız diye düşünmekteyiz. İnsan kaynağı konusunda sorunumuz yok. Yeter ki bu insanlarımızın önünü açabilelim. Son zamanlarda kamunun KOBİ’lerimize bakış açısı da daha destekleyici mahiyette. Kayseri’deki işletmelerin yaklaşık yüzde 95’i de KOBİ’lerden oluşmakta.Kayseri sanayisi açısından da KOBİ’lerimizin önemi çok büyük. Onun için bugün KOSGEB İl Müdürümüzden KOBİ’lerimize yönelik destekleri dinleyeceğiz."
Yeni hükümetin ülkeye hayırlı olması dileğinde de bulunan Başkan Boydak, AK Parti kadroları ve hükümette değişiklikler olduğunu, süreci hep beraber izlediklerini, yeni başbakanın geçmiş yıllardaki faaliyetlerine bakıldığında yatırımcı bir yanı olduğunu gördüklerini söyledi. Boydak, şöyle devam etti:
"Bunun menfaatimize olacağı, Türkiye’nin ana gündeminin tekrardan ekonomi olacağı ve büyüme trendimizin süreceği bende hasıl oldu. İnşallah bu beklentimizde yanılmayız. Sayın Binali Yıldırım’ın 'Laf üstüne laf koyma zamanı değil, taş üstüne taş koyma zamanı' şeklindeki açıklaması icraatçı bir Başbakan olacağının sinyallerini vermekte. Bu süreçte Kayserimiz'in de unutulmaması gerekir. Kayseri milletvekillerimizin de başta bakanlık olmak üzere etkin görevler almasını bekliyoruz. Bunu Kayserimizin temsili bakımından çok önemsemekteyiz."
Başkan Boydak, Türkiye’nin özellikle ekonomik alanda bekleyen bir takım işlerinin olduğunu ve bunların kademe kademe yerine getirileceğine inandıklarını belirterek, bu dönemin Türkiye açısından büyüme eksenli ve terörle mücadelede netice alınmış bir dönem olmasını temenni ettiklerini söyledi. Ekonomide bir miktar çalkantılar olduğunu ancak makroekonomik dengelerin yerinde olduğunu ifade eden Başkan Boydak, ekonomi yönetiminde konjonktürel değişikliklerden ziyade daha kurumsal bir yaklaşım sergilenmesinin geleceğe daha güvenle bakmalarına vesile olduğunu belirtti.
"HACI BEY'İN HEPİNİZE SELAMI VAR"
Kardeşlerinden bir tanesinin tahliye olduğunu belirten Başkan Boydak, bu konuda aldığı kutlama telefonları için teşekkür ederken, "Bunlar bu dönemde karşılaştığımız meseleler. Çok da üzerine gitmeye gerek yok. Bir takım sorular sorulacak, sorulan sorulara cevaplar verilecektir. Hemşerilerimizin büyük oranda geçmişte yapmış oldukları hayır hasenat faaliyetlerinden dolayı bu işlerle uğraştıklarını biliyoruz. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Allah daha büyük imtihanlara maruz bırakmasın" dedi.
KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler, KOSGEB destekleri hakkında KAYSO Meclis'ine bilgiler verdi. Özbekler, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon Ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Kobigel Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı adı altında toplam yedi ayrı destek programlarının olduğunu, bir firmanın aynı anda en fazla üç destek programından yararlanabileceğini söyledi. Destek oranlarının geçmiş yıllara göre daha da artırıldığını açıklayan Özbekler, sanayicilerin kendilerini ziyaret etmeleri halinde KOSGEB uzmanları tarafın her türlü bilgi ve desteğin verileceği söyledi. 

FOTOĞRAFLI