İSTANBUL, 26 Ağustos () - Borsa İstanbul'da kurulan, şirket hisse senetlerinin halka açılmadan işlem göreceği Özel Pazar için üyelik kayıtları başladı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Özel Pazar ile, şirketlere finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri, hem de yatırımlarını likide edebilme imkânı sunulacağı belirtildi.

LİKİDİTE İÇİN ALTERNATİF ÇÖZÜM ARACI

Açıklamada, "Borsa İstanbul bünyesinde girişimciler ile yatırımcıları uzun vadeli ortaklıklar için bir araya getirerek ihtiyaçları olan finansman ve likiditeyi sağlamaya yönelik yeni bir alternatif çözüm aracı olarak yakında hizmete açılacak Özel Pazar’da üyelik kayıtları bugün itibarıyla başladı" denildi.

Halka açılmadan pay alımı-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Özel Pazar, şirketlere halka açılmadan finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri, hem de yatırımlarını likide edebilme imkânlarını sunacak.

ÖZEL SERMAYE YATIRIMCILARININ BULUŞMA NOKTASI

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, "Özel Pazar kısa sürede, özel sermaye yatırımı yapacaklar ile özel sermaye yatırımı arayanların buluşma noktası olacak" dedi ve ekledi:

"Özel Pazar’ın gerek Türkiye’de gerekse içinde bulunduğumuz bölgede özel sermaye yatırımı yapacaklar ile özel sermaye yatırımı ve finansman arayanların buluşma noktası olmasını hedefliyoruz. Özel Pazar’a şirketler, şirket ortakları, nitelikli yatırımcılar, sertifikalı melek yatırımcılar, servis sağlayıcılar ve aracılar hemen üye olabilecekler. Bu çerçevede, İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olması yolunda önemli katkıları olacağına inandığımız Özel Pazar’ın büyümeyi hedefleyen tüm girişimcilere, yatırımcılara ve girişimcilik ekosistemine hayırlı olmasını diliyoruz."

ERKEN ÜYE OLANA BİR YIL ÜCRETSİZ ÜYELİK

Üyelik kayıtlarının 26 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla başladığı Özel Pazar’ın resmi açılışı Global Girişimcilik Haftası’nın da içinde bulunduğu Kasım ayında yapılacak ve işlemler bu tarihte başlayacak. Ekim ayı sonuna kadar üyelik başvurusu yapan şirketlere ve yatırımcılara bir yıl ücretsiz üyelik imkânı tanınacak.