BODRUM'daki Vestel mağazası, özel indirim fırsatlarıyla açıldı. Çoğu kredi kartıyla alışveriş yapan müşteriler, pos cihazlarının başında kuyruk oluşturdu. Bu yıl ihracatta 3 milyar lirayı zorladıklarını belirten Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yerli üretim cep telefonunu da tanıttı.
Vestel'in, Bodrum Bitez Kavşağı Mevkii'ndeki yeni mağazasının açılışına, yüzde 40'lara varan indirim yapılınca ilgi de büyük oldu. Vatandaşlar, seçtikleri ürünlerle ilgili ödemelerini çoğunlukla kredi kartıyla yaptı. Bu yüzden pos cihazlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.
'BU SENE 3 MİLYAR DOLARI ZORLUYORUZ'
İşadamı Mustafa Çoban'ın işlettiği mağazanın açılışına katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, turizm kenti Bodrum'da 5'inci mağazalarını açmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'de elektronikte ve beyaz eşyada ihracat liderliğine devam ettiklerini söyleyen Zorlu "149 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen seneki ihracatımız 2.5 milyar dolardı. Bu sene 3 milyar doları zorluyoruz. Onun için mutluyuz. En önemlisi bu ürettiğimiz mallardan beyaz eşyada yüzde 80'ini, televizyonda da yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. İhracatın çoğu Avrupa ülkelerine. Biz elektronikte, beyaz eşyada her zaman varız. Bununda lokomotifi olmaya devam edeceğiz" dedi.
YERLİ TELEFONU TANITTI
Mağazanın açılışında kısa bir süre önce Berlin IFA 2014 Fuarı'nda 'Venüs' adıyla çıkan ve ülkede piyasaya sunulan cep telefonunun tanıtımı da yapıldı. "Yerli işçisi, mühendisi, iş adamı ile Türklerin neler yaptığının ispatı burada" diyerek telefonu gösteren Zorlu, "Bir insanın iç organlarını düşünün. Biri noksan olduğunda o zaman yarım adam sayılıyor. Onun için bizim hiç eksiğimiz yok. 3 yıl önce arkadaşlar smart televizyonu yaptığı zaman 'telefonda da smart' dedim. 'Peki bunu niye yapmıyoruz' dedik ve yola çıktık. Devam edeceğiz. Venüs'ü bir dünya markası yapmak istiyoruz" diye konuştu. Zorlu, mağaza yönetici ve çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

FOTOĞRAFLI