Gülseli KENARLI / İSTANBUL, 23 Eylül () - Kredi Kayıt Bürosu tarafından tasarlanan finansal platform Findeks ile bireysel müşteriler kendi kredibilitelerini öğrenebilecek.

Kredi Kayıt Bürosu tarafından tasarlanan bireyler ve reel sektöre özel finansal hizmetler sunacak olan Findeks'in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz ile Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya'nın sunumlarıyla gerçekleştirildi.   

Platformun tanıtımında konuşan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, "Findeks hizmet platformu ile bankacılık sektöründe yarattığımız faydanın bir benzerini reel sektör ve bireyler için yaratmak istiyoruz. Bu yeni hizmet platformu yoluyla reel sektörün finansal anlamda birbirlerini tanımalarını ve risk alma ve yönetme yeteneklerini geliştirmeyi, sermayelerini, itibarlarını korumayı ve satışlarını güvenli bir şekilde artırarak rekabet güçlerini de artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu yoluyla bireylere bankacılık sektöründeki kredibilitelerini göstermeyi hedeflediklerini belirten Akdeniz, "Kendi riskini doğru yöneten bir reel sektör ile kredi notunu yükseltmek ve korumak için ödemelerini disiplin altına alan bireylerin bankacılık sektörü üzerindeki risklerinin de azalacağını inanıyoruz. Sunduğumuz bilgi paylaşım hizmetleri ile 2000'li yıllarda bankacılık sektöründe nasıl bir kredi hacmi yaratıp ekonomiyi desteklediysek, aynı şeyi reel sektör için yapıp, üretimi ve büyümeyi desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.

"FİNANSAL AÇIDAN NASIL GÖRÜNDÜĞÜNÜZÜ İZLEYEBİLİRSİNİZ"
KKB Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya da, ifade ederek, "Bununla aynadan kendinize bakar gibi dışarıdan bakarak finansal açıdan nasıl göründüğünüzü izleyebilir ve kendi finansal durumunuzu yönetebilirsiniz" dedi.

Findeks platformu ile hayata geçirilen yepyeni hizmetlere de değinen Kaya, Türkiye'de kredi kullanan herkesin 2004 yılından bu yana bir kredi notu olduğunu, bundan sonra Findeks aracılığı ile herkesin kendi kredi notunu öğrenebileceğini, notu düşük ise yükseltmek için danışmanlık, yüksek ise düşmesini engellemek için farklı hizmetler alabileceğini belirtti. Koray Kaya ayrıca daha önce kredi notunu almayan herkesin kendi notunu www.findeks.com sitesi üzerinden ücretsiz olarak öğrenebileceğini belirtti.

Kredi notunun artık yalnızca bankalar tarafından değil, emlak, enerji, otomobil kiralama, beyaz eşya gibi vade riski içeren her sektörde kullanılmaya başlayacağına değinen Kaya, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi artık Türkiye'de de kredi notunun hayatımızın bir parçası olacağını ifade etti. Kaya ayrıca, yalnızca kredi notunun değil, finansal risklere karşı koruyucu pek çok farklı hizmet sunulduğunu belirtti.

FİNDEKS
Findeks Üyelik Sistemi, güvenlik altyapısıyla kişisel bilgileri koruyor. Findeks üzerinden yapılacak tüm işlemler, üyelik ve kimlik doğrulama mekanizmaları aracılığıyla gerçekleşiyor. Bireysel üyelik için "Üye Ol" adımından ücretsiz üye olabilmek mümkün. Ticari üyelikte ise, "Üye Ol" adımı ve başvuru formunun doldurulmasının ardından  aktivasyon işlemi, hizmet veren bankalar aracılığı ile yapılıyor.

Findeks tarafında  kredi notu, risk notu, not danışmanlığı gibi bir çok hizmet sunuluyor. Bu hizmetlerinde bedelleri ise 4 lira ile 22 bin 500 lira arasında değişiyor. Üyelik kabulünü ve hizmetlerini ise Akbank, Albaraka Türk, Burgan Bank, DenizBank, Halk Bankası, İş Bankası, Şekerbank, TEB (Türk Ekonomi Bankası) ve Vakıfbank veriyor.

(FOTOĞRAFLI)