Gülseli ÖZDEMİR / İSTANBUL, 21 Ağustos () -  Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankaların ücret ve komisyonları yönetmeliği taslağı hükümlerinin tüketici mecburiyetini istismar ettiğini ve Danıştay nezninde iptal edilmeye mahkum olduğunu belirtti.

BDDK, bankaların kredi kartlarından, hesap işletimlerinden ve kredi tahsislerinden aidat almalarını yasallaştırdı.

BDDK'nın yayınladığı, "Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı 'ya değerlendiren Ağaoğlu, bugüne kadar alınan ücretlerin yasadışı olduğunu ve bu taslakla bunun tescil edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"BDDK'nın yayınladığı bu liste Mayıs 2014 sonunda yürürlüğe giren yeni tüketici yasasının 4. maddesindeki hükümle tam örtüşmemektedir. Çünkü söz konusu maddede bankaların tüketicilerden faiz dışında alabilcekleri her türlü ücret, masraf ve komisyon türlerinin bu kanun ruhuna uygun olarak ve tüketiciyi koruyacak şekilde düzenlenmesi ön görülüyor. Dolayısıyla bu da tüketiciyi korumayan bankalar lehine tek taraflı kazanca vesile oluyor."

Ağaoğlu taslağın tücetici mecburiyetini istismar ettiğini ve Danıştay nezninde iptal edilmeye mahkum olduğunu belirtti.

(FOTOĞRAFLI)