İSTANBUL, 16 Eylül () - Teknolojik gelişmelerin sağladığı kolaylıkların da etkisiyle bankalardaki mesleki eğitimilerde, "e-öğrenme" adı verilen elektronik ortamda eğitimin payı arttı.

E-öğrenme şirketi Enocta’nın bankacılık sektörüne yönelik yaptığı araştırma, 2012-2013 döneminde, çalışan başına eğitim sayısında yüzde 38, kurumların toplam eğitim faaliyeti içerisinde e-öğrenmenin payında ise yüzde 26 artış olduğunu gösterdi.

Enocta aracılığıyla eğitim alan 17 bankanın 112 bin çalışanını kapsayan araştırmaya göre, 2012- 2013 yılları arasında toplam adam-eğitim sayısı 2 milyon 435 bin’den, 3 milyon 341 bine, kişi başına eğitim sayısı ise 22’den 30’a çıktı.

Aynı dönemde eğitim sayısı artışına paralel olarak kurumların eğitim faaliyetleri içinde e-öğrenmenin oranı ise yüzde 23’den yüzde 29’a çıktı.

Enocta CEO’su Ahmet Hançer, çalışanların öğrenme ihtiyaçlarında meydana gelen değişime paralel olarak bireysel gelişimi sağlayacak içerik sunulmaya başlandığını ve  buna paralel olarak eğitim faaliyetlerinde e-öğrenmenin payının her geçen yıl arttığını belirterek, şöyle anlattı:

"Çalışanlar artık 'öğreneceklerinin' kendilerine sunulmasını beklemek yerine proaktif davranıp, teknolojiyi kullanarak, tam da ihtiyaçları olduğu anda ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim materyallerine ulaşma eğilimindeler. Bireylerin kendi öğrenme ihtiyaçlarını belirleme motivasyonlarının artması sonucunda, ihtiyaca yönelik kaliteli bilgiye her zaman ve her yerden ulaşılabilen, paylaşıldıkça zenginleşen sürekli bir öğrenme ortamının oluşturulması büyük önem taşıyor. Teknolojinin sunduğu fırsatları değerlendirerek sürekli ve yaygın öğrenme ortamı yaratmayı başarabilen, kontrol etme güdüsü olmadan öğrenmeyi özgürleştirerek ihtiyaç duyulan kaliteli bilgiye ulaşılmasını sağlayan, bilginin üretilip paylaşılmasını teşvik eden kurumların fark yaratması bekleniyor."

(FOTOĞRAFLI)