İstanbul, 31 Mart () - Türkiye Bankalar Birliği (TBB), vatandaşları, banka müşterilerine ücret ve masraf tahsilatı yapacaklarını söyleyerek kişisel bilgilerini talep eden dolandırıcılar konusunda uyardı.

TBB'den yapılan açıklamada, son günlerde bazı kişilerin, kendilerini Türkiye Bankalar Birliği personeli veya Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtarak banka müşterilerini telefonla aradıklarını vurguladı.

Bu kişilernin müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettiklerine dikkat çekilen açıklamada şu uyarı yapıldı:

"Türkiye Bankalar Birliği’nin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmuyor. Kendilerini Birlik çalışanı veya Birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır."