'İSRAFIN HARAM OLDUĞU BİR ANLAYIŞI BİLİYORUZ'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak Dedeman Oteli'nde düzenlenen, 'Enerji Verimli Sanayi Projesi'nin 3'üncü toplantısına katıldı. Toplantıda, Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir de yer aldı. Kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör iş birliği içerisinde 10 yılda ülke ekonomisine 65 milyar lira değerinde enerji tasarrufu sağlanması ve işletmelerin faturalarının yüzde 30 azaltılması hedeflenen projenin toplantısında konuşan Bakan Yıldız, Türkiye'de enerji arz ve talebinin büyük bir hızla arttığını ve dünyada 2002 yılından bu yana elektrik ve doğalgazda Çin'den sonra en fazla talep artış hızına sahip olduklarını ifade etti. Enerji kaynaklarının sonsuz ve sınırsız olmadığını vurgulayan Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
"Bu nedenle, enerji üretimi ile tüketimi arasında sürdürülebilir bir denge kurmak zorundayız. Nitekim tüm dünyada artan enerji ihtiyacını karşılamak için küresel enerji yatırımları artıyor. Enerji verimliliği, kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra 6'ncı yakıt olarak yerini almaktadır. Tasarruf ettiğimiz her miktar yerli kaynaklarımızla birlikte geri dönüyor. Bunlar Türkiye'de sokak aydınlatmalarından tutun, sanayiye kadar, tarımdan tutun hayatımızın her noktasında bunu yerleştirmemiz gerekiyor. Biz israfın haram olduğu bir anlayışı biliyoruz. Ne kadar zengin olursak olalım, ne kadar paramız olursa olsun mutlaka tasarruf yollarına gitmemiz gerekiyor."
Enerji verimliliğinin sağlayacağı kazanımların sürdürülebilirlik açısından son derece önemli olduğuna işaret eden Bakan Yıldız, "Bakanlık olarak her alanda ve her sektörde enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik kapsamlı çalışmalar başlattık. Konutlarda, sanayide, ulaştırmada, tarımda ve daha birçok alanda kaliteyi düşürmeden enerjiyi en etkin şekilde kullanmayı ve Türkiye için önemli kazanımlar sağlamayı hedefliyoruz. Başlattığımız proje kapsamında da hedefimiz; sanayicilerimizin enerji faturasını en az yüzde 30 azaltmak ve parasal olarak 10 yılda 65 milyar lira tasarruf etmek" dedi.

FOTOĞRAFLI