Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, altın ile mücevher sektörüne uygulanan ve yüzde 20’ye varan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranını Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK)’na taşıyabileceklerini belirtti.
Yazıcı, devlet olarak sektörün önünü açacak her türlü teşviği ve desteği sunmada kararlı olduklarını da vurguladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Altın ve Mücevher Zirvesi 2012’ye katıldı. Burada altın sektörüne uygulanan ÖTV oranları ile ilgili soruları cevaplayan Yazıcı, Dâhilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında som altın getirilerek, Türkiye'de işlenip belgelendirilerek ihraç edilmesinde uygulanan denetime binaen vergi tahakkuku yapılması yönünde görüş bildirildiğini aktardı. Yazıcı,”Konuyu Bakanlar Kurulu kararı ile aştık, ancak geriye dönük süreç belirsiz.” dedi. Yazıcı, soruna karşı Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ortak çalışma yürüttüğünü; İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne yazılı talimat verildiğini ifade etti.

Altın ve mücevher sektörünün beklentisi olan ÖTV indirim talebinde de notlarını aldığını duyuran Gümrük ve Ticaret Bakanı, "Konuyu ilgili bakanlıklara ileteceğim. Belki EKK’ya da taşıyabiliriz." açıklamasını yaptı.
Hayati Yazıcı, devlet olarak sektörün önünü açacak her türlü teşvik ve desteği sunmada kararlı olduklarını dile getirdi.