Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası Erdem Başçı'nın lojmanından taşınmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Babacan, "Merkez Bankası Başkanı’nın oturduğu bir villa var Oran’da Erdem Başçı orayı hiç kullanmadı. Başçı Başkan Yardımcısı’yken oturduğu dairede oturmayı tercih etti" dedi. Babacan ayrıca Erdem Başçı'nın çocuklarının okuluna yakın olmasından dolayı taşındığı evinin de kirasını kendi cebinden ödediğini belirtti.

Başbakan Yardıcısı Ali Babacan TRT Haber'de soruları yanıtladı. “Kurlarla ilgili bir iletişim olacaksa bunun merkez bankası tarafından yapılmasını önemli görüyoruz” diyen Babacan, “Merkez Bankası bütün eleştirileri dinleyip değerlendiriyor, bugünden PPK’nın ne şekilde karar vereceği konusunda yorumda bulunmayız” diye konuştu.

BANK ASYA HAKKINDA İLK KEZ KONUŞTU

Bank Asya'yla ilgili olarak da konuşan Babacan, "Bank Asya'da ortaklar ile ilgili bilgiler süresi içinde verilmedi, bilgiler geldikten sonra BDDK'nın değerlendirme süreci başlayacak ve BDDK nihai bir karar verecek" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin Orta Vadeli Programı'nda 2015 için dolar kuru 2,28, 2016 için ise 2,37 olarak belirlenmişti.

'O VİLLAYI HİÇ KULLANMADI'

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın oturduğu lojmanı boşaltmasıyla ilgili konuşan Babacan, "Bunu basından gördüm haberim yoktu bu durumdan, kendisiyle de konuştum. Merkez Bankası Başkanı’nın oturduğu bir villa var Oran’da Erdem Başçı orayı hiç kullanmadı.

Başçı Başkan Yardımcısı’yken oturduğu dairede oturmayı tercih etti. Şimdiye kadar bütün Merkez Bankası Başkanları o konutta oturdu. Başçı orayı hiç kullanmadı. Çocuklarının okulu için Ümitköy’e taşınmışlar. Çay Yolu tarafına, o ev de lojman değil kirasını kendi ödüyor. Bu gayet doğal" dedi.