ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, dolar kurundaki yükselişe endişeyle bakmadığını, döviz geliri olmayan firmaların döviz cinsinden borçlanmamasını istedi.

Yükselen döviz kurlarıyla ilgili süreç içerisinde piyasaların dengeleri bulacağını anlatan ATO Başkanı Atila Menevşe, bu konuda tedirgin olmadıklarını vurguladı. Döviz kurlarındaki yükselişin uzun vadeli olmadığını aktaran Menevşe, şunları kaydetti:

"Dolar kurunun yükselmesine endişeyle bakmıyorum. Ama firmalar bazında dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü döviz cinsinden geliri olmayan firmaların yatırım yaparken ve borçlanırken geliri olmayan döviz cinsine yönelmemeli. Kur yükselişi, dış ticaret açığıyla ilgili de denge bulacaktır. Çünkü kurdaki artış uzun vadeli değildir. Bir süre sonra da kendiliğinden dengelenir. Enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Petrol fiyatlarındaki düşüş, Türkiye'nin lehineydi. Dış ticaret açığı açısından da olumluydu ama son dönemde kurdaki yükselişle birlikte petrol fiyatlarında da bir artış oldu. Petrol fiyatlarındaki düşüş, kurdaki yükselişle birlikte çok faydalı olmadı."