İstanbul, 19 Nisan () – Türkiye genelinde, çeşitli sektörlerden, çeşitli büyüklükte şirketler, üst yönetimlerindeki çeşitli pozisyonlara atamalar gerçekleştirdi.

NISSAN: Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne Sinan Özkök atandı

Japon otomotiv şirketi NISSAN’da yapılan yeniden yapılanma sonucunda Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerindeki sekiz ülkenin yönetim merkezi 1 Nisan’dan itibaren NISSAN Türkiye’ye verildi ve Sinan Özkök, NISSAN Türkiye ile birlikte yeni bölgenin Genel Müdürü olarak atandı. Türkiye’deki faaliyetle birlikte sekiz ülkenin daha yönetimini üstlenen Özkök, “Türkiye’deki başarılı sonuçlarımıza yenilerini eklemekten gururluyuz. Faaliyet gösterdiğimiz bölgede Kuzey Afrika (NAF) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) markamız açısından yüksek potansiyeli olan pazarlar. Sahip olduğumuz bilgi birikimini ve deneyimlerimizi Kazablanka’dan Taşkent’e yayılan çok geniş bir coğrafyaya taşıyarak markamızın gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. İç pazarda daralma yaşadığımız bu dönemde, gerçekleştirdiğimiz bu yönetim ihracatı Türkiye’de görev yapan çok değerli ekibimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu, yeni bir heyecan yarattı” dedi.

LC Waikiki: Chief Digital Officer (CDO) görevine Şerafettin Özer atandı

LC Waikiki’de, dijitalleştirmeye özel yeni oluşturulan ve şirketin İcra Kurulu düzeyinde tanımladığı Chief Digital Officer (CDO) üst düzey pozisyonuna, Temmuz 2018’den bu yana LC Waikiki BT Uygulama Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Şerafettin Özer getirildi. Profesyonel iş hayatına 1996 yılında başlayan Özer, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, 1999-2006 yılları arasında Yapı Kredi Bankası Uygulama Geliştirme Direktörlüğünde yazılım geliştirme uzmanı ve uygulama mimarı görevlerini yaptı. 2006 yılında yazılım şirketi olan SoftTech’te Teknoloji Koordinatörü ve Risk Yöneticisi olarak göreve başlayan Özer, 2010 yılında Genel Müdür Yardımcısı, 2015 yılında ise CEO olarak görev aldı.

Bristol-Myers Squibb Türkiye: Hindistan ve Orta Doğu Bölgesi İK Liderliğine Mine Uzun, Orta Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Strateji & Operasyon Liderliğine Ayşegül Karzan Bilgiç atandı

Bünyesinde üst düzey atamalara devam eden Bristol-Myers Squibb Türkiye’de İK Müdürlüğü ve İK Liderliği görevlerini yürüten Mine Uzun, Hindistan ve Orta Doğu Bölgesi İK Lideri pozisyonuna atanırken, BMS Onkoloji Birimi Direktörü Ayşegül Karzan Bilgiç ise dönemsel bir görevlendirme ile Orta Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Strateji & Operasyon Lideri olacak. Bu görevle Bilgiç, Orta Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi liderlik ekibinin de bir üyesi olacak. BMS Türkiye’nin biyofarma modeline geçişinde önemli rol oynayan Mine Uzun, yetenek geliştirme, organizasyonel tasarım, stratejik işgücü ve kültür gelişimi konularına odaklanarak farklı değişim projelerinin liderliğini üstlendi. BMS Türkiye’nin ticari operasyonlarının biyafarma çalışma modeline geçişinde önemli rol oynayan Ayşegül Karzan Bilgiç, İmmünoonkoloji stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, yalın onkoloji iş modelinin oluşturulması, ürün portföyünün alternatif kanallarla yönetilmesi, yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesi ve ilk immünoonkoloji ajanının pazara sunulması gibi alanlarda yönetim ekibinin bir üyesi oldu.

TEB: KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ali Gökhan Cengiz atandı

Türk Ekonomi Bankası’nda (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ali Gökhan Cengiz atandı. Cengiz, 2016 yılından bu yana TEB bünyesinde Kurumsal Bankacılık Grubu, Kurumsal Firmalar Satış Grup Direktörü olarak görev yapıyordu. Hacettepe Üniversitesi’nden 1989 yılında mezun olan Cengiz, 1994 yılında Oklahoma Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. Profesyonel iş yaşamına 1995 yılında bankacılık alanında başlayan Cengiz, 2016’da TEB bünyesine katılana kadar farklı bankalarda çeşitli görevler üstlendi.

Mustafa Nevzat: Ticari Direktörlük görevine Oğuz Akandil atandı

Tüm ticari operasyonların yönetildiği Mustafa Nevzat Ticari Direktörlüğü görevine Mustafa Nevzat İç Pazarlar İş Birimi Direktörü Oğuz Akandil atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Oğuz Akandil, Pfizer’de Ülke Finans Direktörlüğü ve Pfizer Ukrayna Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, çeşitli birimlerde 18 yıl görev yaptı. Mayıs 2017’de, Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden sorumlu Stratejik Planlama Direktörü olarak Amgen’a katılan Oğuz Akandil, aynı yılın Eylül ayında Mustafa Nevzat İç Pazarlar İş Birimi Direktörlüğü pozisyonuna getirildi.

Tamek: Genel Müdür görevine Erkan Kaya atandı

Tamek’in yeni genel müdürü olarak atanan Kaya, söz konusu gelişmeyle ilgili “1955 yılından bu yana ilk günkü heyecanı ile tüketicilerine meyve suyu ve gıda ürünleri sunan Tamek, Türkiye’ye ilkleri yaşatmasıyla tanınıyor. Türkiye’nin en sevilen markalarından birinin parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2005’te mezun olduktan sonra kariyerine, Finansbank bünyesinde MT (Management Trainee / Yönetici Adayı) olarak başlayan Kaya, Finans Portföy Yönetimi’nde hisse senedi analisti ve hisse senedi fonları yöneticisi olarak devam etti. Ardından SRT Capital’de Kıdemli Fon Yöneticisi görevinde bulunan Kaya, 2013 yılından itibaren de Net Holding İş Geliştirme ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak kariyerine devam etti.

Spotify: Güney ve Doğu Avrupa Yönetici Direktörlüğü görevine Federica Tremolada atandı

Spotify’daki yeni görevine başlamadan önce Tremolada, 2017 yılında YouTube/Google’da YouTube TV platformu için çalışan Amerika lider ekibinde çalıştı ve öncesinde de İtalya ve Yunanistan pazarlarında İçerik İşbirlikleri ile ilgilenen departmanın liderliğini yaptı.

Form MHI Klima Sistemleri: Genel Müdür görevine Mehmet Oral atandı

Form Şirketler Grubu bünyesindeki satış firmalarının 2010 yılından beri Genel Müdürlük görevini üstlenen Mehmet Oral, Form VRF Sistemleri’nin, Mitsubishi Heavy Industries ile ortaklığından doğan yeni firmada görev almaya devam edecek ve Mitsubishi Heavy Industries markalı tüm klima ürün gruplarının ülke genelindeki operasyonlarından sorumlu olacak. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1987 yılında mezun olan Oral, 1989 yılında Alarko A.Ş.’de Şef Satış Mühendisi olarak göreve başladı ve 1995 yılında Arduman Ltd.‘de Satış Müdürü pozisyonunda çalıştı. Airfel A.Ş Genel Müdür Yardımcısı görevi ile kariyerine devam eden Mehmet Oral, 2008 yılında da şirketin Genel Müdürü görevine getirildi.

Burgan Leasing: Operasyon ve Filo Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevine Saniye Yeşilbaş atandı

operasyonel leasing ve filo kiralama süreç yönetiminden sorumlu olacak olan Yeşilbaş ekibi ile birlikte uzun dönem araç kiralamak isteyen şirketlere avantajlı fiyatlarla finansman seçeneklerinin sunulmasına yönelik çalışmalar yapacak. Yeşilbaş, Burgan Leasing’e katılmadan önce 2008 yılından bu yana Escar Turizm Taşımacılık’ta Satış Pazarlama ve Satış Sonrası Direktörü pozisyonunda çalıştı. Lisans eğitimini 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde tamamlayan Yeşilbaş, aynı yıl İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Finansmanı Bölümü’nde yüksek lisans yaparken çalışma hayatına Önder Menkul Değerler’de başladı. Başak Menkul Değerler’de Broker olarak görev yaptıktan sonra 1997-2000 yılları arasında Koç Finansal Kiralama’da Satıştan Sorumlu Müşteri İlişkileri Yöneticisi, 2003-2007 yılları arasında ALD Otomotive’de Fiyatlandırma Direktörü, 2007-2008 yılları arasında ise Tan Oto A.Ş.’de İdari Direktör görevlerinde çalıştı. (Fotoğraflı)