ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya’nın turizm ve yatırım avantajlarına yönelik gerçekleştirdiği girişimlerin meyvelerini almaya başladı. Kente gelen Arap işadamları ile yapılan toplantıda, dostluk ve işbirliği mesajları verildi.
Yaklaşık 2 yıl önce, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin koordinatörlüğü ve SATSO ev sahipliğinde İslam ülkeleri büyükelçilerinin Sakarya’da ağırlanmasıyla başlayan girişimler kalıcı etkiler bıraktı. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libya'nın aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarlarının katılımı ile gerçekleştirilen Sakarya tanıtım turunda bölgeyi çok beğenen katılımcılar, dönüşlerinde ülkelerinde bölgeyi anlattılar. Sakarya ve özellikle Sapanca ilçesinde yerleşen iş adamları ile geçtiğimiz akşam Sasa Harmanlık Tesislerinde ilk işbirliği toplantısı yapıldı.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve Sapanca Kaymakamlığı'na vekalet eden Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Tarım Müdürü Mehmet Ergenç, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Körfez ülkelerinden gelerek Sapanca’da yaşayan iş adamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın altyapısının yatırıma oldukça müsait olduğunu, şehrin Türkiye'deki yol ağlarının merkezinde bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Kadim bir medeniyetin, bereketli topraklara sahip benzersiz coğrafyanın kardeşleri olarak sizleri Sakarya’mızda görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Sakarya’mız, sevgi ve kardeşlik coğrafyasıdır. Hoşgörünün, tüm güzelliklerin, tüm değerlerin bir arada olduğu Anadolu’nun kültür başkentidir. Sakarya’mız, bölgenin zirai ve ticari yapısına göre yerleşimini şekillendiren bir şehirdir, bir turizm kentidir. Sizi artık hemşerimiz olarak, Sakaryalı olarak görüyoruz. Turizm ve sosyal anlamda yaşadığımız bu birlikteliği iş alanında da işbirliğine yöneltmek istiyoruz. Sizlerle tüm alan ve seviyelerde iş birliği yapmak istiyoruz."
Konuşmaların ardından Arap işadamları kendilerini tanıtarak Sakarya ile ilgili izlenimlerini paylaştılar. Bütün körfez ülkelerinin Sakarya’yı tanıması gerektiğini ifade eden katılımcılar, Sakarya ve Körfez Bölgesi ülkelerinin ortak hareket ederek işbirliği yapması gerektiğini vurguladılar.
Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda belli aralıklarla toplantılar tertip edilerek iletişimi güçlendirmek ve ülkeler arası diyaloğun sağlanmasını kolaylaştırmak adına projeler üretmek gerektiği vurgulandı.

FOTOĞRAFLI