İZMİR, () - TÜRKİYE'de akü sektörünün öncülerinden İnci Akü ile dünyada sektörün devi Japon GS Yuasa stratejik ortaklığa imza attı. 'İnci GS Yuasa' adını alan şirket bölgede birinciliği hedefliyor.
İnci Akü ve Japon akü devi GS Yuasa arasındaki ortaklık anlaşması Çeşme Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. İmzaları İnci Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci ve GS Yuasa Başkanı Osamu Murao attı. Toplantıda konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, bu ortaklıkla ulusal ve uluslararası pazarlarda daha da güçleneceklerini söyledi. İnci GS Yuasa şirketinin ilk gününü yaşadıklarını belirten İnci, dünyanın büyük şirketleriyle birlikte yatırım yapmanın stratejilerinin bir parçası olduğunu kaydetti. Son bir yıl içinde lojistik ve atık alanlarında sektörün öncü şirketleriyle iki yabancı ortaklık gerçekleştirdiklerini hatırlatan İnci, şu anda GS Yuasa ile birlikte 4'e ulaşan yabancı ortak sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Atılan imzaların bölgesel olarak akü sektöründe çok önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden İnci, kurdukları ortaklıklarla tüm ekonomik krizleri atlatarak her yıl yaklaşık yüzde 15 büyümeyi tam 23 yıldır sürdürdüklerinin altını çizdi.  
100 YILLIK DEV
GS Yuasa Başkanı Osamu Murao, gruplarının geçmişinin 100 yıla dayandığını hatırlattı. derin denizlerden uzayın derinliklerine kadar ürünlerini her yerde görmenin mümkün olduğunu söyledi. Murao şöyle konuştu:
"Otomotiv sektöründe, endüstriyel araçlarda, acil durum güç sistemlerinde, sualtı araştırma araçlarında, fotovoltaik güç üretim sistemlerinde, uydularda, roketlerde ürünlerimiz kullanılmakta. Türkiye'nin jeopolitik konumu açılmak istediğimiz AB, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu'na yakınlığı açısından mükemmel. Türkiye-Japonya ilişkileri sürekli dostane ve Türkiye'deki genç ve dinamik nüfusuyla dikkat çekici. En önemli faktör ise ortağımızdı. İnci'nin gerçekten mükemmel bir şirket olduğunu biliyoruz. Karşılıklı güvene dayalı çok sağlam bir ilişkiyi tesis edebileceğimize olan inancımız tam. Yıllarca birlikte çalışmayı bekliyoruz." 

FOTOĞRAFLI