CAPITAL ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ‘Enerjinin Yarını’ oturumunda moderatörlüğü üstlenen Akkök Holding CEO’su Ahmet Cemal Dördüncü 'ya açıklamalarda bulundu.

Zirvenin her geçen gün biraz daha ilerlediğini ve katılımın arttığını söyleyen Dördüncü, "İnsanlar burada normal zamanlarda yapamadıkları işler için görüşme şansı bulabiliyor, karşılaşamadıkları insanlarla buluşma şansı yakalıyorlar. Bu nedenle sadece içerik olarak değil networking anlamında da güzel bir ortam. Her geçen gün biraz daha iyileşiyor ve yurtdışı katılımları çoğalıyor" dedi.

Gayrimenkul ve enerjinin yanı sıra kimya sektöründe de önemli bir oyuncu olduklarını dile getiren Dördüncü, "Bizim bu alandaki bayrak şirketimiz AKSA, dünyanın en büyük akrilik elyaf üreten şirketi. Dünyanın en yüksek pazar kapasitesine, pazar payına sahip, yaklaşık 1 milyar dolarlık bir şirket. Ak-Kim ise 2023 yılına kadar 600-700 milyon dolarlara çıkaracağımız büyük bir şirketimiz var. Enerjide biraz daha ortaklı bir yapımız var. Bu alanda yatırım yapabilmemiz için yurt dışından gelen ortağımızı ikna ediyor olmamız lazım. Bu aralar o konu biraz daha beklemede ama gayrimenkul ve kimya alanında ciddi yatırımlarımız var" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)