İstanbul, 21 Ekim () - Akbank'ın toplam kredileri, yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın sonuna göre yüzde 9 artışla 202 milyar liraya yükseldi.
Akbank’ın 2016 yılı ilk dokuz ayındaki finansal performansını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil, “Global piyasalardaki zor koşullara rağmen, 3. çeyrekte de yüksek bir performans sergilemeyi başardık. Sağlam bilançomuz ve yurtdışından sağladığımız uzun vadeli kaynaklarla ekonomiye desteğimizi sürdürdük.” dedi.
Binbaşgil, Akbank’ın güçlü bilanço performansını ve aktif kalitesini korumaya devam ettiğini kaydederek, “Bu dönemde ekonomimize sağladığımız desteği geçtiğimiz yılsonuna kıyasla yüzde 9 büyüterek kredilerimizi 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar TL seviyesine çıkardık. Aktiflerimizi ise yüzde 10 artırarak 277 milyar TL seviyesine ulaştırdık.  Yılın ilk 9 ayında yüzde 10 oranında artan toplam mevduatımız 164 milyar TL’nin üzerine çıktı.  Bankamız 1 milyar TL vergi karşılığı ayırarak 3 milyar 682 milyon TL konsolide net kar elde etti. Bu dönemdeki sağlıklı büyümemizin bir başka göstergesi de sadece yüzde 2,2 seviyesinde tuttuğumuz takipteki kredi oranımız oldu” dedi.
Akbank’ın kuvvetli bilançosunu kullanarak Türkiye’ye kaynak getirmeyi ve bunu reel sektöre aktarmayı sürdüreceğini belirten Binbaşgil, “Ağustos ayında 1.2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredimizi yüzde 100’ün üzerinde talep toplayarak yurt dışındaki yatırımcıların bankamıza ve sektörümüze olan güvenini bir kez daha teyit ettik. Son dokuz ayda yurt dışından sağladığımız finansmanı toplamda yaklaşık 5.8 milyar dolara yükselttik. Bunun 1.9 milyar dolarının ortalama vadesi yaklaşık 5 yıl” dedi ve ekledi:
“Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz ‘Akbank Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı’ ile, Türkiye’deki yatırım finansmanına çok daha etkin bir şekilde çözüm üretmeye başladık. Artık kurumsal müşterilerimiz tek adımda hem kurumsal ve yatırım bankacılığı hizmetlerimizden faydalanabiliyor, hem de iştiraklerimizin tecrübe ve uzmanlığına kolay bir biçimde erişebiliyor.”
Bu yıl Euromoney Dergisi’nden “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” unvanını alarak Türk bankacılık sektörü adına önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Hakan Binbaşgil, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bankacılıkta çıtayı daha da yükseltmek, ülkemize daha da fazla değer yaratmak için tüm Akbanklılar yüksek bir motivasyonla çalışmalarını sürdürüyor. Geleceğe umutla bakıyoruz, daha güçlü bir Türkiye için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle de yüksek nitelikli insan kaynaklarımız ve teknolojimiz yatırımlarımızdaki odak noktalarımız. Müşterilerimiz ve hissedarlarımıza bizlere duydukları güven; çalışanlarımıza yüksek performansları için teşekkür ediyorum.”
(Fotoğraflı)