İstanbul, 27 Eylül () - Akbank desteği ile Sabancı Üniversitesi’nin bünyesinde kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi’nin (Center of Excellence in Finance - CEF) eğitimleri Ekim ayında başlıyor.
Sabancı Center’da gerçekleşecek sertifika programları finans alanında dünyaca ünlü akademisyenler tarafından verilecek. Program, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve CEF  Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından, 01 - 02 Ekim 2016 ve 08 - 09 Ekim 2016 tarihlerinde verilecek “Finansın Temelleri (Yatırımlar)” başlıklı dört günlük eğitim ile başlıyor.
Bu modül, finansın temellerine dair özellikle “Yatırımlar” başlığına odaklanan genç profesyoneller için yoğun bir giriş sunuyor. Bu eğitimin sonunda, katılımcılar, yatırımlar konusuna odaklı güçlü bir finansal temel edinerek risk yönetimi, yatırımlar ve varlık fiyatlama gibi yüksek seviyedeki dersleri almaya hazır hale gelecekler.
CEF’in eğitim programı Kasım ve Aralık aylarında lise ve üniversite öğrencilerine özel hazırlanan temel finans eğitimleri ile devam edecek. Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından verilecek eğitimler, lise öğrencileri ve üniversite 1. sınıf öğrencileri için iki günlük bir eğitimle finans ile ilgili temel bilgileri sunarken, hayali finans alanında uzmanlaşmak olan üniversite öğrencilerine ise, 4 günlük modülde, finansın derinliklerine inerek iş hayatına girişte kendilerini finansta güçlü hissettirecek temeli sağlayacak.
CEF sertifika programları, 2017 yılında, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Atılgan tarafından 25 - 26 Şubat 2017 ve 04 - 05 Mart 2017 tarihlerinde verilecek “Finansın Temelleri (Kurumsal Finans)” eğitimleri ile devam edecek. Dört günlük eğitimin sonunda katılımcılar, özellikle “Kurumsal Finans” konusuna odaklı bir şekilde finans alanına dair güçlü bir temel edinip “Şirket Değerleme” ve “İleri Kurumsal Finans” gibi yüksek seviyedeki dersleri almaya hazır hale gelecekler.
Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi’nin 2017 yılı eğitimleri, finans alanında dünyanın en iyi eğitimini veren Georgetown Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Turan Bali tarafından verilecek “Risk ve Portföy Yönetimi” sertifika programı ile devam edecek. 11 - 12 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek eğitim, çeşitli tekil pay senetleri, şirket tahvilleri ve pay senedi opsiyonları arasında seçim yapmak durumunda olan bir varlık yöneticisinin (yatırım fonu, serbest yatırım fonu, emeklilik fonu) perspektifi ile kurgulandı.
Eğitimlerin 2017 sonbaharındaki son modülü “Değerleme” alanında dünyanın en iyi hocası olarak bilinen ve New York Üniversitesi Stern Business School Finans Profesörü Aswath Damodaran tarafından verilecek. “Değerlendirme: Sanat Mı, Bilim Mi, Sihir Mi?” başlığı ile 08 - 09 Eylül 2017 tarihlerinde verilecek eğitimde, Prof. Aswath Damodaran, şirket değerleme sürecinde karşılaşılan hesaplamaya dair soruları görünür kılmak için gerçek şirketleri laboratuvar deneyleri olarak kullanacak.