ABD Tarım Bakanlığı'ndan bir heyet Polatlı Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. ABD'nin Türkiye Tarım Ateşesi Jess Poulson, "İki ülkenin buğdayları birbirinden farklı ancak Ticaret Borsası'nın işleyişi ve Lisanslı Depoculuk tesisleri oldukça güzel. Türkiye buğday üretiminde önemli bir oyuncu. Bizim de buradan edineceğimiz bilgiler önemli" dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı Müsteşarı Kımberly Sawatzky, buğday analisti Teresa McKeivier ve Türkiye Tarım Ateşesi Jess Poulson Türkiye'nin en iyi hububat borsası olarak bilinen Polattlı Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Türkoğlu tarafından karşılanan ABD'li heyet, borsanın işleyişi, işlem hacmi ve ürün piyasası hakkında bilgiler aldı. Türkoğlu, "Borsamız sadece yurt içinde değil, yurt dışında da bir model olmuştur. Bizler yılda birkaç kez yabancı heyetleri borsamızda ağırlıyoruz" dedi. Türkoğlu, ayrıca Anadolu'nun en kaliteli buğdayının Polatlı'da yetişmesinin de yabancıların ilgisini çektiğini vurguladı.
POLATLI ÖNEMLİ BİR BUĞDAY TERMİNALİ
ABD heyeti adına bir açıklama yapan Tarım Ateşesi Jess Poulson, Polatlı'nın buğday alanında önemli biir merkez olduğunu kaydetti. Jess Poulson, "ABD Tarım Bakanlığı için çalışıyoruz. Burada öğrendiğimiz bilgileri bakanlığımıza aktaracağız. Dünyanın dört bir yanından bilgiler topluyoruz ve global bir bakışla özellikle buğday alanında çalışmalar yapıyoruz. Türkiye buğday üretiminde önemli bir oyuncu. Bu sene farklı bir yıl olduğu için gelişmeleri kendi gözlerimizle görmek için buraya geldik. Türkiye ile tarım anlamında aslında çok ortak noktamız var. Hem ürünlerimiz benzer hem de Avrupa ile ticaret yapılıyor. Yüzyılı aşkın süredir Türkiye ile ilişkilerimiz devam ediyor" dedi.
ABD heyeti, Ticaret Borsası'ndaki incelemelerinin ardından Eskişehir yolu üzerinde kurulu olan Türkiye'nin ilk Lisanslı Depoculuk Tesisleri'ni ziyaret ederek burada ilgililerden bilgi aldı..

FOTOĞRAFLI