İstanbul, 18 Nisan () – ABD merkezli stratejik olarak seçilmiş şirketlerin bir araya geldiği kyu Collective, ortak çalışma alanı projesi Atölye’nin çoğunluk hisselerini satın aldığını duyurdu.
Söz konusu işbirliği kapsamında, üyeleri arasında uluslararası tasarım firması IDEO, veriye dayalı medya ve CRM hizmetleri sağlayıcısı Kepler, çok disiplinli yaratıcı marka oluşturma ajansı Sid Lee ve dönüşüm danışmanlığı firması SYPartners gibi organizasyonlar yer alan kyu’nun ölçeklendirebilme kapasitesi, çok çeşitli ve yaratıcı bir topluluk oluşturmak için Atölye’nin benimsediği yönetim modeliyle birleşecek.
kyu EMEA CEO’su Farah Ramzan Golant işbirliği ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Hem kyu hem Atölye, komünite kavramını yol gösterici bir ilke olarak benimseyen 21’inci yüzyıl projeleri. Atölye, eşsiz kültüründen beslenen ve mekânı tarafından şekillendirilen canlı ve değişken bir yaratıcı komüniteye ev sahipliği yapan bir modele sahip.
“kyu, yeni yaratıcı örgütlenme biçimlerinin önderliğini yapmak üzere Orta Doğu ve Hindistan gibi piyasalara yöneldikçe, bu yenilikçi ve komünite öncelikli anlayışın nasıl düşleneceğini, yorumlanacağını ve etkin bir şekilde uygulanacağını keşfetmek üzere Atölye ile iş birliği yapmak bizi heyecanlandırıyor.”
kyu Collective ortaklığı ile ilgili Atölye Kurucu Ortağı Engin Ayaz da şu yorumu yaptı:
“Keşfetmeye değer veren bir oluşum olarak kyu Collective bünyesinde bulunan üst düzey uluslararası organizasyonlarla birlikte çalışarak Atölye’nin uzmanlığını daha da üst seviyeye taşımaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Atölye’nin yaklaşımını başka önde gelen pazarlarda uygulama olasılığı, bizim için gerçekten heyecan verici bir araştırma olanağını temsil ediyor” diyen Kurucu Ortak Kerem Alper de “Geleceğe doğru yol alırken böylesi ileri görüşlü yaratıcı ortaklarımızın olması bizi daha da güçlü kılıyor” dedi. (Fotoğraflı)